Според него това, което прави канцлерът Карл Нехамер, е неприемливо. “Докато

...
Според него това, което прави канцлерът Карл Нехамер, е неприемливо. “Докато
Коментари Харесай

Румънският премиер Чолаку за Шенген: Не приемам канцлерът на Австрия да е лицемер и унижава Румъния

Според него това, което прави канцлерът Карл Нехамер, е недопустимо.

 

“Докато съм министър-председател, няма да приема австрийският канцлер да е двуличник и да не престава да унижава Румъния. Не може, откакто е одобрил влизането на Хърватия в Шенген, да пристигна и да каже, че не приемате Румъния и България. Въпреки че всички потвърждават, че няма миграция през Румъния, той идва и споделя, че е срещу ”, разяснява министър-председателят.

 

Той още веднъж напомни, че Румъния губи най-малко 2% от своя Брутният вътрешен продукт, като не се причислява към Шенгенското пространство, оповестява още Българска телеграфна агенция.

 

“Европейската комисия, Европейският съвет, Европейският парламент направиха рекомендация - че Румъния заслужава това от 10 години. Отговаряше на безусловно всички механически условия. Австрия има право на несъгласие, само че би трябвало да го обоснове ”, добави Чолаку.

З

апитан дали Румъния ще блокира достъпа на някои австрийски чиновници до срещи на НАТО, министър председателят сподели: „ Определено “.

 

Той означи, че Румъния държи тила на фронта в Украйна, съблюдава всички наказания против Русия и оказва помощ на Република Молдова да не бъде повече подвластна от Русия.

 

“От няколко седмици Република Молдова е самостоятелна във връзка с съветския газ. Австрия, която е военно неутрална страна, не харчи нито едно евро за придобивки на армията. Румъния усилва разпределения си Брутният вътрешен продукт от 2% на 2,5%, с цел да възпре това, което Русия желае да направи. Нещо повече, от началото на войната те купуват газ и нефт от Русия – на стойност съвсем 7 милиарда евро. Пари, които Путин употребява в съветската стопанска система и по-късно в допълнение, с цел да поддържа войната в Украйна. Мръсни пари ”, сподели в умозаключение Чолаку.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg