Според него темата се експлоатира за политически цели„Министерският съвет не

...
Според него темата се експлоатира за политически цели„Министерският съвет не
Коментари Харесай

Минчев: Към момента МС не готви вдигане на ветото над Северна Македония за ЕС

Според него тематиката се експлоатира за политически цели

„ Министерският съвет не готви повдигане на ветото за участието на Северна Македония в Европейския съюз. Това е тематика, която доста комфортно може да се експлоатира за политически цели. Реална причина, да се твърди, че ние ще отстъпим от националния интерес на България, няма. Българската позиция по тематиката е ясна и ние чакаме осъществяване на контракта за добросъседство и на другите съглашения ". Това сподели ръководителят на Народното събрание Никола Минчев пред БНР.

През юни се чака да бъде импортирана актуализация на държавния бюджет, добави Минчев.

„ От 1 юли, да вземем за пример, от когато е планувано и нарастването на пенсиите, тогава към този момент да е влезнало в действие изменението. Ако не, да е напълно дребна разликата. Законът за Данък добавена стойност най-малкото би трябвало да претърпи промени и изобщо данъчните закони ще имат промени. Всичко, което се случва с Народното събрание, безспорно е моя отговорност ", сподели още ръководителят на Народното събрание.

Той разяснява и проблема към стоманените решеткив Народно събрание.

„ Решетката към този момент я няма, демонтирана е, тъй че се надявам тази история да остане един неприятен спомен от тази седмица и от историята на 47-ото Народно заседание. Следващата пленарна седмица я посрещаме без нея. Казусът по какъв начин се стигна до тази решетка стартира още от митинга, проведен от „ Възраждане “ през януари месец във връзка „ зелените документи “ и тогава имаше пробив в сигурността. Ако си спомняте, тогава полицията първоначално подходи по-меко. Полицаите нямаха и щитове, нямаха палки.

В началото се пробваха да имат по-умерен метод, само че се стигна до един пробив, който, несъмнено, тормози защитата и те тогава загатнаха няколко ограничения, които могат да се вземат, с цел да се усили сигурността на самата постройка. Една от ограниченията бешеда има и на прозорците на първия етаж железни решетки, тъй като те са на доста ниско. Това бяха диалози в джука форма.

След това към този момент постъпи писмо от НСО с изброени съответни ограничения, което е било адресирано не до мен, а до основния секретар. Някои от ограниченията са били отхвърлени от страна на администрацията. Аз нито знаех, че са осъществени огледи, нито че е постъпила съответна оферта. Това, което стигна до мен, е докладна бележка за вътрешно компенсиране на разноски по бюджета. Действително не съм обърнал внимание, че има подобен план за слагане на железни уреди ", сподели още Минчев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР