Според него темата се експлоатира за политически целиМинистерският съвет не

...
Според него темата се експлоатира за политически целиМинистерският съвет не
Коментари Харесай

Минчев опроверга твърденията, че правителството се готви да вдигне ветото за Северна Македония

Според него тематиката се експлоатира за политически цели

„ Министерският съвет не готви повдигане на ветото за участието на Северна Македония в Европейския съюз. Това е тематика, която доста комфортно може да се експлоатира за политически цели. Реална причина, да се твърди, че ние ще отстъпим от националния интерес на България, няма. Българската позиция по тематиката е ясна и ние чакаме осъществяване на контракта за добросъседство и на другите съглашения ". Това сподели ръководителят на Народното събрание Никола Минчев пред БНР.

През юни се чака да бъде импортирана актуализация на държавния бюджет, добави Минчев.

„ От 1 юли, да вземем за пример, от когато е планувано и нарастването на пенсиите, тогава към този момент да е влезнало в действие изменението. Ако не, да е напълно дребна разликата. Законът за Данък добавена стойност най-малкото би трябвало да претърпи промени и изобщо данъчните закони ще имат промени. Всичко, което се случва с Народното събрание, безспорно е моя отговорност ", сподели още ръководителят на Народното събрание.

Той разяснява и проблема към стоманената решетка в Народно събрание.

„ Решетката към този момент я няма, демонтирана е, тъй че се надявам тази история да остане един неприятен спомен от тази седмица и от историята на 47-ото Народно заседание. Следващата пленарна седмица я посрещаме без нея. Казусът по какъв начин се стигна до тази решетка стартира още от митинга, проведен от „ Възраждане “ през януари месец във връзка „ зелените документи “ и тогава имаше пробив в сигурността. Ако си спомняте, тогава полицията първоначално подходи по-меко. Полицаите нямаха и щитове, нямаха палки. В началото се пробваха да имат по-умерен метод, само че се стигна до един пробив, който, несъмнено, тормози защитата и те тогава загатнаха няколко ограничения, които могат да се вземат, с цел да се усили сигурността на самата постройка. Една от ограниченията беше да има и на прозорците на първия етаж железни решетки, тъй като те са на доста ниско. Това бяха диалози в джука форма. След това към този момент постъпи писмо от НСО с изброени съответни ограничения, което е било адресирано не до мен, а до основния секретар. Някои от ограниченията са били отхвърлени от страна на администрацията. Аз нито знаех, че са осъществени огледи, нито че е постъпила съответна оферта. Това, което стигна до мен, е докладна бележка за вътрешно компенсиране на разноски по бюджета. Действително не съм обърнал внимание, че има подобен план за слагане на железни уреди ", сподели още Минчев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР