Според него партии, натоварени с доверието на хората, не са

...
Според него партии, натоварени с доверието на хората, не са
Коментари Харесай

Александър Симов: Ключът за следващото управление е в БСП

Според него партии, натоварени с доверието на хората, не са могли да прочетат това, което им споделят хората, поискали смяна, а то е: „ Гласуваме за доста партии, намерете общите политики и осъществете ръководство “. Симов изясни, че двата следващи неуспеха са сложили на тестване концепцията за смяна. „ Много хора схванаха, че Българска социалистическа партия е партията на здравия разсъдък и тя е ключът към съставянето на ръководство “, разяснява социалистът. По думите му Българска социалистическа партия е партията, която постоянно е била на страната на смяната, която в 44-тия парламент е била единствената съпротива. „ Ще подадем ръка на всички партии, които са декларирали, че желаят смяна. Дано да са разбрали по какъв начин би трябвало да се работи оттук насетне. Няма да водим диалози на мрачно, няма да се пазарим за министерски постове. Разговорите в този момент би трябвало да са за политики “, безапелационен бе той.

Според него неуместното в предните два Народното събрание е било, че всички са казвали, че желаят да се реализира ръководство, само че никой, като се изключи Българска социалистическа партия, не е положил задоволително старания. Симов съобщи, че " Демократична България " са дали неприятен сигнал с това, че не са се присъединили в договарянията, откакто са били поканени от Българска социалистическа партия. По отношение на „ Продължаваме промяната “ Симов уточни, че в нашия политически живот към този момент сме виждали резултатите от приказките за „ леви резултати с десни ограничения ". На второ място той разяснява, че „ почтеноста “ в политиката се потвърждава като защитаваш ясна концепция, стоиш зад нея и си направил всичко допустимо да я осъществиш. „ Когато тези партии вършат коалиция на почтените, аз по този начин и не разбрах по какъв аршин ще ги избираме “, призна социалистът.

Помолен да разяснява позицията на Българска социалистическа партия с искане на оставката на министър Кацаров, Симов съобщи, че тематиката със " зеления документ " е огромна и комплицирана, само че има неща които са ясни на всички. „ Всеки здравен министър би трябвало да си даде сметка за съотношението в българското общество и големият % неимунизирани хора. Защо се е стигнало до него - аргументите са доста. Не може да се вкара „ зелен серификат “ от през днешния ден за на следващия ден “, сподели социалистът. Според него по този начин, освен че не постигаш някакво усмиряване на обществото и не решаваш рецесията, а създаваш напрежение, което измества всички други тематики на назад във времето и до края на акцията ще се приказва единствено за това. „ Това предизвикателство на напрежението демонстрира, че здравният министър не си е приключил работата “, акцентира той. Симов разяснява, че още със стъпването си на поста министър Кацаров е трябвало да провежда естествена акция за имунизация, а не в този момент под паника да се работи.

„ Не одобрявам тезата, че Българска социалистическа партия няма право на мнение във връзка с дейностите на служебния кабинет. Не, имаме право “, безапелационен бе Симов. Той акцентира, че през днешния ден президентът Радев и вицепрезидентът Йотова вършат среща във връзка Коронавирус рецесията, което демонстрира, че има чуваемост и те са разбрали, че в обществото има напрежение.

Симов означи, че казусът с имунизацията се корени в разрушеното доверие в страната в последните 30 години. Той изясни, че у нас нещо, което се предлага от страната, не се приема като нещо положително. Социалистът акцентира, че Българска социалистическа партия постоянно се е борила за концепцията, че страната има място в живота на хората. „ Лошото е, че трябваше да пристигна рецесията с цел да се види, че това е по този начин “, сподели той.

Симов акцентира, че диалогът за политика би трябвало да се концентрира върху това кой какви хрумвания предлага за справяне с рецесията. Той съобщи, че в първите 100 дни Българска социалистическа партия е заложила няколко ясни ограничения – страната да даде помощ на енергийно бедните фамилии - 200 kWh сила за своя сметка; понижаване на Данък добавена стойност от 20 на 9% на енергоносителите и на храните от дребната кошница за половин година. Той добави, че за справяне с демографската рецесия за всяко второ и трето дете левицата предлага страната да отпуска 6 500 лева за родители, които са се осигурявали в последните 24 месеца. По думите му средства има, въпрос е на цели. „ В миг на рецесия какво избираш – да приказваш, че ще би трябвало да купуваш нова ескадрила или да подпомогнеш на родителите да знаят, че ще могат да пратят децата си на учебно заведение, има по какъв начин да им купят учебници и всичко останало “. разяснява социалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР