Според Научната консултативна група за извънредни ситуации (Scientific Advisory Group

...
Според Научната консултативна група за извънредни ситуации (Scientific Advisory Group
Коментари Харесай

Британски учени с мрачна прогноза: COVID-19 ще е заплаха за света поне до 2026 г.

Според Научната консултативна група за изключителни обстановки (Scientific Advisory Group for Emergencies-SAGE) във Англия, коронавирусът ще съставлява сериозна най-малко до 2026 година, предава РИА Новости.

" SARS-CoV-2 ще продължи да заплашва здравната система и ще изисква интензивно наблюдаване посредством имунизация и наблюдаване на данните за най-малко пет години напред ", обявиха специалистите.

Според SAGE този интервал може да се усили, в случай че ограниченията за имунизация и общото ограничение на разпространяването на заболяването не са задоволително ефикасни. Освен това английски учени откриха, че в Обединеното кралство, спрямо останалата част от Европа, обстановката с повишаването на заболеваемостта се е нормализирала. Според тях това е реализирано с помощта на необятно публикувана акция за имунизиране.
свързани новини1832преди 21 часа
Въпреки това специалисти от разнообразни страни не изключват нова вълна на ковид. Това се дължи на обстоятелството, че на двадесети ноември в Ботсвана и Република Южна Африка беше разпознат нов вариант SARS-CoV-2 - B.1.1.529. Изследователите означават, че е мощно излъчен и мощно резистентен на ваксини.

Миналата седмица Световната здравна организация разгласи варианта за " пораждащ угриженост " и му даде името " Омикрон " - от гръцката писмен знак " О ". Той е открит към този момент в над 40 страни, в Русия, съгласно министъра на опазването на здравето Михаил Мурашко, към момента не са регистрирани случаи на зараза с този вариант.

Ваксинацията остава най-надеждният метод за отбрана против ковид. Както означи Мурашко, делът на имунизираните пациенти измежду пациентите с не надвишава четири %, тежките случаи са малко, до момента в който по-голямата част от пациентите в лечебните заведения са неимунизирани. В края на септември СЗО разгласи връзката на смъртността от SARS-CoV-2 с отхвърли от превантивна имунизация, написа " Труд ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР