Според Научната консултативна група за извънредни ситуации (Scientific Advisory Group

...
Според Научната консултативна група за извънредни ситуации (Scientific Advisory Group
Коментари Харесай

Учени: COVID-19 заплаха поне до 2026 г.

Според Научната консултативна група за изключителни обстановки (Scientific Advisory Group for Emergencies-SAGE) коронавирусът ще съставлява сериозна опасност най-малко до 2026 година, предава

„ SARS-CoV-2 ще продължи да заплашва здравната система и ще изисква интензивно наблюдаване посредством имунизация и наблюдаване на данните за най-малко пет години напред “, обявиха специалистите.

Според SAGE този интервал може да се усили, в случай че ограниченията за имунизация и общото ограничение на разпространяването на заболяването не са задоволително ефикасни.

Освен това английски учени откриха, че в Обединеното кралство, спрямо останалата част от Европа, обстановката с повишаването на заболеваемостта се е нормализирала. Според тях това е реализирано с помощта на необятно публикувана акция за имунизиране.

Въпреки това специалисти от разнообразни страни не изключват нова вълна на ковид. Това се дължи на обстоятелството, че на двадесети ноември в Ботсвана и Република Южна Африка беше разпознат нов вариант SARS-CoV-2 - B.1.1.529. Изследователите означават, че е мощно излъчен и мощно резистентен на ваксини. Миналата седмица Световната здравна организация разгласи варианта за „ пораждащ угриженост “ и му даде името „ Омикрон “ – от гръцката писмен знак „ О “. Той е открит към този момент в над 40 страни, в Русия, съгласно министъра на опазването на здравето Михаил Мурашко, към момента не са регистрирани случаи на зараза с този вариант.

Ваксинацията остава най-надеждният метод за отбрана против ковид. Както означи Мурашко, делът на имунизираните пациенти измежду пациентите с Covid-19 не надвишава четири %, тежките случаи са малко, до момента в който по-голямата част от пациентите в лечебните заведения са неимунизирани. В края на септември СЗО разгласи връзката на смъртността от SARS-CoV-2 с отхвърли от превантивна имунизация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР