Според моя опит най-успешните бизнес лидери и предприемачи са невероятно

...
Според моя опит най-успешните бизнес лидери и предприемачи са невероятно
Коментари Харесай

Невероятно убедителни

Според моя опит най-успешните бизнес водачи и бизнесмени са необикновено положителни в убеждаването. Освен това те знаят по какъв начин да показват преимуществата, които имат, и надлежно да генерират по-големи резултати. Това е друго умеене от решаването на проблеми, само че то може да се научи и усъвършенства с времето. Очевидно притежаването както на ужасно решение, по този начин и на огромни убеждаващи качества е печеливша композиция. Винаги съм се фокусирал върху създаването на решения, само че научих разнообразни способи за увещание, добре систематизирани в новата книга " Усилете своето въздействие "  от Рене Родригес. Той показва съвсем 30 години поведенческа невронаука.

Ето неговото резюме и моето от първите пет метода, по които можете да засилите въздействието си като водач, бизнес експерт, бизнесмен или изпълнителен шеф, с цел да подобрите въздействието си върху другите и да споделите по-добре визията си, да спечелите поддръжка от гласоподавателите и да визиите мъчно информация по метод, който поддържа всички ангажирани и подтиква дейности.

1. Достоверност: подчертайте своя действителен свят

В бизнеса вашата персонална марка е основна. Трябва да я изграждате всеки ден, като създавате мрежа, да добавяте връзки, като употребявате обществени медии за създаване на почитатели, присъединяване в събития в промишлеността и събиране на отзиви на клиенти, с цел да покажете вашето наличие и схващане на съответния домейн. Увереността прибавя лост.

Друг ключ към достоверността е да оставите вашите дейности да приказват по-силно от думите ви. Тези дейности би трябвало да включват запис за реализиране на резултати и отговорност. Не използвайте позицията си, с цел да обиждате, манипулирате или унижавате другите.

2. Емоция: Създайте емпатия с персонална история

Усещаната накърнимост е ключът към приемането на прочувствена поддръжка от другите. Вашата дарба да споделяте безапелационно обстоятелства за своята битка в света на бизнеса или даже част от своя комизъм е това, което има значение, а не вашият триумф. Емоциите движат както персоналното и бизнес държанието. Ефективното описване на истории изисква процедура и време, тъй че започнете още през днешния ден.

В бизнес убеждаването прочувствената просветеност е по-важна от IQ (интелигентността, бел. ред.). Тази дарба да усещате и реагирате на страстите на другите хора е от основно значение за получаване на доверието и поддръжката на вашия екип. Съсредоточете се повече върху това да бъдете чути, в сравнение с да сте прави.

3. Логика: имайте повече безапелационни обстоятелства и числа

В бизнеса логиката е от решаващо значение и е това, което остава, откакто страстта изчезне. Без логичност може да оставите след себе си разкаянието на купувача и никакъв проект или детайлности за реализиране на задачата. За страдание постоянно самата логичност няма да завърши договарянията, само че в бизнеса тя постоянно е основен детайл. 

В моя опит като ангел вложител за започващи компании, постоянно чувах предприемачи да се пробват да покрият неналичието на действителни данни със пристрастеност към концепцията и капацитета. Със сигурност обичам да слушам пристрастеност и ангажираност, само че финансовите задължения изискват достоверни обстоятелства.

4. Навременност: Възползвайте се от идеалния миг

Винаги приспособявайте посланието си към аудиторията си въз основа на техните настоящи потребности и знанието кои са те. Това оказва помощ да се възползвате от настоящите събития, с цел да покажете, че поддържате добра връзка и причините ви не са остарели. Имайте поради, че демографските данни или местоположението постоянно трансформират въздействието на вашите аргументи.

Навременността в бизнеса също значи в никакъв случай да не закъснявате за значима среща с екипа или евентуалните си клиенти. Постоянното забавяне ще се възприема като неучтиво, загуба на време на другите хора и по този начин няма по какъв начин да спечелите при договаряния. Създайте си табиет да отивате на уговорена среща в точния момент или даже по-рано.

5. Цел: Свържете причините с игра със споделен край

Всеки преговор или известие би трябвало да има цел за всички участващи страни. Не се оставяйте да се разсейвате от странични въпроси или други тематики, които ви интересуват. Поддържайте фокуса върху главната цел, в това число цената в края на играта за вас, както и за тях. Печелившите полемики са изключително скъпи.

Поддържането на цел от по-високо равнище, като да вземем за пример запазване на околната среда или подкрепяне на хората в неравностойно състояние, също може да ускори въздействието ви върху другите, вътре в компанията и отвън нея. Хората, които споделят и почитат тази цел, ще бъдат по-подкрепящи и гъвкави.

Убеден съм, че в случай че се концентрирайте върху тези пет метода да подобрите въздействието си и триумфа в договарянията, вие ще подобрите цялостната си връзка, сериозното мислене и уменията си за културна информираност. Крайният резултат ще бъде повече триумф в бизнеса и персонално задоволство от вашия метод на живот. 

Източник: Мартин Цвилинг, създател и Съд на Европейските общности на Startup Professionals, за

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР