Според местната прокуратура, в селскостопанския район Sainte-Soline в Западна Франция

...
Според местната прокуратура, в селскостопанския район Sainte-Soline в Западна Франция
Коментари Харесай

Французите обогатиха палитрата на протестите

Според локалната прокуратура, в селскостопанския регион Sainte-Soline в Западна Франция през вчерашния ден са се стекли към 6 000 екоактивисти, решени да блокират строителството. Демонстрантите, въоръжени с коктейли Молотов, фойерверки и римски свещи, са се изправили против повече от 3 000 служители на реда и жандармеристи. Ожесточените конфликти са траяли повече от час, трансформирайки мястото в сцена на военни дейности, озвучена от мощни гърмежи измежду запалени коли.

Силите на реда са употребявали сълзотворен газ и несмъртоносни снаряди. Спешна помощ са получили седем ранени стачкуващи, като трима са били приети в болница. Ранени са двама публицисти, както и 28 служители на реда, двама от които тежко. Според непотвърденни данни на уредниците на митинга, цифрите са много по-различни - 30 000 стачкуващи и минимум 200 ранени, един от които в кома.

Според прокуроратурата, няма арестувани стачкуващи. Единадесет души са задържани авансово при рутинни инспекции, от които са конфискувани доста оръжия. Екоактивистите оповестиха, че са развалили помпа и тръба във водохранилището и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР