Според медията, съставянето на правителство само ще бъде усложнено от

...
Според медията, съставянето на правителство само ще бъде усложнено от
Коментари Харесай

Politico: Не е ясно дали опетненият бивш шампион по карате Борисов може да състави правителство

Според медията, " съставянето на държавно управление единствено ще бъде усложнено от токсичната известност на Борисов. Хората се изляха по улиците на София и други градове през 2020 година, с цел да стачкуват против връзките на неговото държавно управление с мафията и " превзетата страна “ на България “.

" Въпреки историята на Борисов с постоянно положителни връзки с Кремъл и съветските енергийни компании, едрият някогашен телохранител се пробва да се показа като проевропейски атлантик на тези избори “, отбелязва Politico. “Като се има поради войната в Украйна, Борисов в този момент упорства, че (най-накрая) е подготвен да приказва твърдо с съветския президент Владимир Путин, човек, на който в миналото подари кученце и поредно се стремеше да угоди с удобни схеми за монополиста за експорт на газ Газпром ", оповестява още " Фокус ".

Има напън за някакъв тип компромис, защото войната в Украйна оказа помощ да се разпали необузданата инфлация в навечерието на обещаващата тежка зима, само че политическата аритметика е комплицирана, написа още изданието, като показва, че:

" Естествените партии за проевропейски и пронатовски съюз биха били " Продължаваме промяната “, водена от някогашния министър председател Кирил Петков, която е на път да заеме второ място с към 20 % от гласовете, и " Демократична България “, по-малка антикорупционна партия, която се появи на курса за малко под 8 %. И двете партии обаче виждат Борисов като въплъщение на бедите на страната и е извънредно малко евентуално да работят с ГЕРБ. В предишното Петков загатна, че партията му може да си сътрудничи с ГЕРБ единствено в случай че Борисов – който той назова " най-нечестния човек, който познавам “ – се отдръпна от политиката “.

И двете партии обаче виждат Борисов като въплъщение на бедите на страната и е извънредно малко евентуално да работят с ГЕРБ. В предишното Петков загатна, че партията му може да си сътрудничи с ГЕРБ единствено в случай че Борисов – който той назова " най-нечестния човек, който познавам “ – се отдръпна от политиката.

И " Продължаваме промяната “, и " Демократична България “ знаят, че репутацията им може да бъде унищожена, в случай че се обединят с ГЕРБ, написа Politico. “Това слага Борисов пред вероятността да се оправи с постоянна изложба от други партии, всяка от които носи проблеми ".

“Движението за права и свободи, етническата турска партия, е на път да завоюва към 14 % от гласовете, само че репутацията ѝ на корупционер надминава даже тази на ГЕРБ. Всъщност митингите против мафията през 2020 година бяха провокирани основно от връзките на Борисов с водещи фигури в турската партия. Присъединявайки се към Движение за права и свободи, Борисов ще е наясно, че може да възобнови публичния яд отпреди две години “, продължава коментара.

" Проруската партия " Възраждане “ имаше мощна изборна нощ и социологическите изследвания я регистрират с към 10 % от гласовете. Партньорството с такива крайнодесни екстремисти обаче би било мъчно за Борисов, в случай че желае да резервира каквото и да е доверие в Брюксел и Вашингтон, където се показва като извеждащ София по по-западна траектория “, отбелязва още медията.

" Ако Борисов не успее да излезе от задънената улица, най-вероятният излаз е президентът Румен Радев да назначи друго служебно държавно управление за няколко месеца преди нови избори. Самият Радев, някогашен водач на МиГ-29 и началник на военновъздушните сили, се счита от мнозина за двузначен във връзка с Русия. Името му очевидно липсваше в писмо от водачите на НАТО от Централна Европа, осъждащо противозаконното анексиране на Източна Украйна от Москва “, заключава европейската редакция на Politico.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР