Според легенди на аксакалите, мъжки старейшини в части от Централна

...
Според легенди на аксакалите, мъжки старейшини в части от Централна
Коментари Харесай

Древна цивилизация на полухора в подземията на Кабардино-Балкария

Според митове на аксакалите, мъжки старейшини в елементи от Централна Азия, Кавказ и Башкортостан, през XVI век същества, които незадълбочено наподобяват на хора, постоянно се появяват от недрата на Земята.Височината им е по-малка от 120 сантиметра, а вместо облекла те избират да се покриват с глина или тиня. В ръцете си постоянно носят пръчка или дребен фенер.Подземните поданици имат собствен личен език сходен на викове и свирене. Хората рядко влизат в контакт с мистериозните жители на подземните дълбини. Понякога им дават мляко или месо, оказват помощ им при пострадвания.В средата на XVIII век няколко подземни създания са осиновени от хора. Те съумяват да научат езика им и схващат кои са. Оказва се, че са коренните поданици на Кавказ.Преди към три или четири хиляди години в планините са живели колоси, джуджета и елементарни хора. В хода на разнообразни войни колосите са унищожени, само че те са построили долмени и други циклопски уреди. В тези здания живеели джуджета, само че когато хората стартират да преследват великаните, „ полухората “ намират леговище в подземията, осеяли планините на Кавказ.
По време на Втората международна война немските нашественици означават, че подземен се следят грандиозни кухини. В опит да влязат вътре те постоянно взривяват проходи, които са тесни за хора.В резултат на това се получават сривания и те не съумяват да доближат дълбочината. В следвоенните години разнообразни запалянковци и откриватели се пробват да изследват подземията. Някои спелеолози съумяват да пропълзят няколко десетки метра, само че не могат да реализират повече.През 90-те години на предишния век, благодарение на математически калкулации локалният откривател Артур Жемухов пресмята местоположението на огромни подземни многоетажни градове. Почти всяка планина в Кабардино-Балкария има групировка сходна на отвесна мина, от която тесни прави проходи водят в разнообразни направления.Поради липса на финансиране и опция да пропълзят сами вътре, откривателите би трябвало да се задоволят с това, което е изложено след калните потоци. През 1996 година и 2004 година мощни дъждове отнасят проходите към подземията. Един от тях разрешава на човек да се пъхне в по този начин наречената “вертикална шахта “.Жемухов, дружно със съидейници, прави това. Оказва се, че проходът продължава на 160 метра дълбочина. Завършва със зала, в центъра на която има пирамида висока към 8 метра. В стените има стотици дупки, високи 60-70 сантиметра.Четете още: Под езерото Констанс е открит мегалитен античен обект с дължина 10 кмВероятно в тях са живели мистериозни подземни жители, а може би живеят и в този момент. В непосредственост до пирамидата тече малко поточе.Но поройната вода от дъждовете оказва помощ освен да се открият нови проходи към подземните комплекси, само че и да се срутен такива. Поредното сриване на скалата води до цялостно задръстване на мината и от този момент никой не е съумял да се спусне в това подземие.Но учените не се отхвърлят да разгадаят античната тайнственост. Водените от Вадим Чернобров експедиции в Кабардино-Балкария дават своите резултати. Открити са няколко сходни мини, а входът на една от тях е разчистен.Спускане в пространствата е осъществено три пъти от 2012 година до 2015 година Установява се, че стените на подземието са идеално равни, а тук-там се поддържа ъгъл от 90 градуса. Обектът явно е основан от хора, само че загадката се крие във обстоятелството, че нито един човек, нито даже модерна технология не е в положение да сътвори такава конструкция с прекомерно тесни пътеки.

 2 - Древна цивилизация на полухора в подземията на Кабардино-Балкария
На места шахтата се уголемява до 2-3 метра, а от време на време се стеснява до 25-30 сантиметра. Всички клонове нормално са с диаметър 35-40 сантиметра и са с идеално гладки стени.Когато излиза наяве, че хората няма да могат да се спуснат по-дълбоко в подземието, е решено да се пусне робот с камера. Оказва се, че той не може да проникне в долната зала, тъй като проходът е затворен с каменна врата. Какво има зад нея не се знае … Може би, по прилика с откритието на Жемухов, там има зала с пирамида.Въз основа на изследването на комплекса, Вадим Чернобров сформира няколко схеми на подземни структури. Някои откриватели имат вяра, че тази верига от подземия е „ градът на полухората “, за които се описват митове измежду доста нации на Кавказ.Самият Чернобров допуска, че това не са жилищни пространства, а някакъв аналог на модерни фабрики или антични механически уреди. Как са функционирали тези антични уреди, от кого и по кое време са били построени, и с каква цел въобще е основано такова комплицирано скално подземие са загадки, които остават без отговор …Въпреки това, запалянковците към момента се пробват да намерят входа на тези структури, с цел да ги проучат.През 2013 година членове на организацията „ Космопоиск “ се обръщат към Академията на науките за по-задълбочено изследване на подземията, само че отговорът е еднопосочен – „ тези формирания са от натурален темперамент и са следи от подпочвени води “. Това е общоприетият формален отговор …, а в действителност истината евентуално е доста по-интересна.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР