Според корабния брокер Braemar от началото на 2023 г. са

...
Според корабния брокер Braemar от началото на 2023 г. са
Коментари Харесай

Промените на петролните пазари доведе до бум в строителството на танкери

Според корабния брокер Braemar от началото на 2023 година са поръчани 38 танкера от междинен клас, което е рекорден брой най-малко от 2013 година. От Simpson Spence & Young показват, че 31 танкера са получили интернационалните серийни номера – един от главните индикатори за поръчки – през последната година.

 

Според Bloomberg, внезапното търсене на петролни танкери е почнало заради “изместването ” на пазарите от Европа към Азия и Близкия изток.

 

“Тази наклонност направи морския превоз по-печеливш и форсира строителството на нови кораби ”, показват от организацията.

 

В момента повече от 200 милиона барела се транспортират по море в съпоставяне със 177 милиона барела по отношение на 2022 година, пресмятат от Kpler Inc.

 

Купувачите от източното крайбрежие на Съединени американски щати купуват повече гориво от Близкия изток и Азия, защото Европа няма какво да предложи. Тенденцията се изостри и от военните дейности на Русия в Украйна, която тласна търсенето на доставки на гориво с цистерни до рекордни равнища от 2013 година насам, съгласно Bloomberg.

 

По-рано Bloomberg писа, че Русия основава “сенчест флот ” от петролни танкери, с цел да заобиколи идното ембарго на Европейския съюз.

 

Politico също заяви, че съветският нефт е намерил “широко отворена ” задна врата и се доставя в Европейски Съюз посредством медиатори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР