Според китайската медицина, органите в тялото функционират най-добре в известен

...
Според китайската медицина, органите в тялото функционират най-добре в известен
Коментари Харесай

Как да се храним според биологичния часовник

Според китайската медицина, органите в тялото действат най-добре в прочут период от време. Биологичният часовник, прочут още като китайски физически часовник, е разграничен на 12 двучасови интервала. Във всеки един от тях има съвет за хранене и други житейски привички. Нека да забележим кои са те. 

7:00-9:00 часа
Работата на червата се случва по време на този интервал, когато се нуждаете от закуска. Първото хранене би трябвало да съдържа вода, белтъчини, здравословни мазнини и въглехидрати с невисок гликемичен показател. Вие може да консумирате кафето си в този интервал.

9:00-11:00 часа
Това е времето, в което далакът е деен и вие би трябвало да се фокусирате върху работата, до момента в който съответният орган помогне на мозъка да действа вярно и да насърчи обмяната на веществата.

11:00-13:00 часа
Ако обядвате в тези часове, вие може да подобрите кръвообращението. Обядът би трябвало да бъде лек.

13:00-15:00 часа
Следобед тънките вътрешности смилат всичко, което консумирате. В този интервал мозъкът действа по-добре, изключително когато би трябвало да решите даден проблем или да вземете значимо решение.

15:00-17:00 часа
Това е най-хубавият интервал за осъществяване на ежедневните отговорности. Тогава пикочният мехур е най-активен. Следователно, най-добре е да изпиете една чаша чай и по този метод да освободите токсините от тялото си.

17:00-19:00 часа
Това е най-хубавият интервал за вечеря. Тогава бъбреците са най-активни. Те се пробват да възстановят цялата сила, изразходена по време на работния ден. Ако се чувствате изтощени през този интервал, просто легнете и си починете.

19:00-21:00 часа
В този интервал най-активен е перикардът. Той е виновен за оросяването на мозъка и репродуктивните органи.

21:00-23:00 часа
Идеалният завършек на работния ден - с пълноценна книга в ръка. Избягвайте храненето в този интервал, защото щитовидната жлеза и надбъбречните жлези разпределят сила към всички органи в тялото, форсират метаболизма и покачват телесната температура.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР