Според Каракачанов, все още част от българските политици имат страхове

...
Според Каракачанов, все още част от българските политици имат страхове
Коментари Харесай

Каракачанов във Варна: Доброволни отряди да помагат на полицията, интеграцията на ромите да е реална и промени при неизбежната самоотбрана!


Според Каракачанов, към момента част от българските политици имат страхове и предубеждения, че в случай че настъпят доста по тематиката – превъзмогване на проблемите с битовата ромска престъпност, някой ще им се скара, било то от някое посолство или от Брюксел.

" Затова година и половина тактиката, която аз предложих за интеграция на ромското население, събира прахуляк в деловодството на Министерския съвет и не видя бял свят. Проблемът обаче не се взема решение с това, че си заравят главата в пясъка, а даже в противен случай – става тъкмо противоположното и проблемите нарастват. Въпреки че успяхме да реализираме редица триумфи със усилване на полицейското наличие в дребните обитаеми места, в това число и посредством основаването на мобилни полицейски сектори, то би трябвало да се създадат още няколко неща.

Първо: една цялостна тактика за интеграция на ромското население, която да включва – обучение и основаването на просветителни и трудови привички. Трябва да се обвърже приемането на обществени помощи с посещаването на учебно заведение, само че освен официално, а да има и някаква успеваемост, т.е. да се минава от клас в клас. Защото в случай че някой на 20 години е към момента във втори клас, значи нищо не е направил.

Освен това, ще продължаваме да настояваме да се одобри предлагането ни за основаване на доброволни отряди, които да са в помощ на полицията. Така ще могат да бъдат подпомагани чиновниците на реда, изключително в по-малките обитаеми места, където циганската престъпност продължава да бъде камшик за популацията. Това съгласно нас е една от формите, с които биха могли да бъдат подкрепени полицейските чиновници при оправянето им с тези проблеми.

И един въпрос, който мина на първо четене в Парламента - това е тематиката с неизбежната защита. Всеки български жител при избрани условия със законно притежаваното си оръжие да може да пази живота и собствеността си при посягане.

Сега човек може да употребява законно притежаваното си оръжие единствено в случай че употребява равнозначно по мощ въоръжение.

Примерно в случай че влязат трима мургави наши съграждани с ножове и брадви у вас, а вие имате ловна пушка, би трябвало да им кажете – извинявайте момчета, само че преди да ме наръгате, аз би трябвало да отида да си взема брадвата, тъй като не мога да си употребявам пушката.

И не стопираме до тук. Другото изискване е да има принуждение и щурм, т.е. някой да счупи вратата и прозореца, с цел да влезе в парцела ви. Какво вършим обаче в случай че нарушителят ви срещне в двора, където няма какво да счупи, т.е. нямаме щурм? Нямате право да извършите нищо.

Затова би трябвало да има промени, с цел да има повече почит в незаконния контингент и ще го има в случай че се знае, че похищенията няма да бъдат безнаказани, в това число, че това може да коства живота на нарушителя “, разяснява Красимир Каракачанов.

Той засегна и позитивните промени в българската войска, които би трябвало да продължат.  

" За последните 4 години в бранша на защитата бяха направени неща, които не бяха свършени за интервал от 30 години. Инвестициите в този бранш би трябвало да продължат и за в бъдеще, тъй като защитата не е единствено войска, която е способна да води война и да пази страната, само че това са вложения и в стопанската система.

Когато се модернизира и въоръжава армията с техника и въоръжение създадено в България, то на процедура се подкрепя родната стопанска система. Ще дам и съответния образец за Варна.

Фактът, че двете фрегати ще бъдат строени във варненска корабостроителница значи, че 820 млн. лева, колкото е цената на тези фрегати, ще влязат в стопанската система на България. Ако бяха купени подготвени от чужбина, тези пари щяха да влязат в непозната стопанска система. Сега 820 млн. лева ще влязат във варненска корабостроителница, налозите ще бъдат платени в България, респективно в община Варна, а също така ще бъдат наети в допълнение експерти и служащи в корабостроителницата, до момента в който се извършва този план в идващите 6 години. Ето това разбирам аз свързването на обраната с стопанската система.

Същото касае и планът за бронираните машини за специфичните сили.

98 бронирани машини на стойност 50 млн. лева ще бъдат издигнати в българско дружество в Самоков. Това значи, че парите на българския поданик ще бъдат вложени в работни заплати, а налозите и осигуровките от тези заплати ще бъдат платени в българския бюджет.

По отношение на защитата считам, че би трябвало да продължим и с нарастването на възнагражденията на военнослужещите. Това което стартира да се прави в последните месеци е една стратегия, по която ние работим три години – става въпрос за обезпечаване на жилища за българските военнослужещи.

Върху парцелите, които са благосъстоятелност на Министерството на обраната в огромните гарнизонни градове, с отстъпено право на градеж ще се получават подготвени жилища в приключен тип. По този метод ще решим няколко казуса.

Първо върху тези парцели, които десетилетия наред се продаваха за жълти стотинки и влизаха парите в държавния бюджет, то в този момент предвиждаме там да бъдат издигнати жилища за българския военнослужещ, без страната и жителите да дадат и един лев.

Второ – ще спрем да плащаме налози и защита. Над 36 млн. лева са парите, които даваме за защита на сходни парцели и за мен това са неверни пари “, съобщи Красимир Каракачанов.

Той добави, че в случай че тази политика продължи, то в границите на идващите три години ще бъдат обезпечени близо 4000 жилища за потребностите на българските военнослужещи. Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация акцентира, че концепцията е те да бъдат в приключен тип, тъй че военнослужещите да могат да се настаняват незабавно.

Красимир Каракачанов разяснява и казусът с местата в детските градини и ясли.

" В огромните градове знаем доста добре, какъв брой е мъчно ситуацията с градините и яслите. Имаме концепция в тези обекти, които следва да бъдат издигнати като жилищни здания да бъдат построени детски центрове или детски градини, с цел да е комфортно на фамилиите на военнослужещите.

Виждате, че се стремим да подобрим оптимално обществения пакет на хората. Искаме да се усили освен заплащането, което върви нагоре през последните  4 години, само че и да подобрим  социалният им пакет “, сподели още Каракачанов.

Според него, посредством всичко това се цели специалността военнослужещ да стане мечтана и атрактивна измежду младежите.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР