Според известния специалист по здравословно хранене основна причина за рака

...
Според известния специалист по здравословно хранене основна причина за рака
Коментари Харесай

Д-р Гайдурков: Забравете за колбасите

Според известния експерт по здравословно хранене съществена причина за рака са софтуерно модифицираните храни

Стресът или неправилното хранене са по-опасни за появяването на рак?
- Стрес е имало постоянно в историята на човечеството. Той е положителен, държи ни в тонус, стига да не надскочи избрани граници и да не се трансформира в дистрес. Нима войните в предишното са били дребен стрес за хората? Но те не са боледували толкоз от рак, колкото в този момент. Истината е, че всеки израстък е формиран от химически съединения, пристигнали от храната. Това се отнася и за всяка друга болест.

В каква среда се развива ракът?
- Малко знае се, че през 1931 година биохимикът и физиолог Ото Варбург взима Нобелова премия, тъй като разказва повода за развиване на рака. Той споделя, че тази болест е киселинност в организма, в която виреят кафези, хранещи се безкислородно посредством ферментация. Ракът може да вирее единствено в мощно киселинна тъкан. Тя основава най-хубави условия за разновидност на клетките и образуване на туморна маса. Негативните страсти и стресът могат да доведат до киселинност в организма, само че най-много софтуерно модифицираната храна, изключително животинската, в която има консерванти и софтуерно модифицирана лой. Колкото порциите ни са по-пълни с растителни и сурови вкусотии, толкоз организмът ни е по-алкален, не се вкислява и не основава условия за рак. Така се основават и условия за лекуване на тази болест.

Кои храни да заобикаляме?
- Млечните и месни артикули, изключително саламите. Домашните луканки, сушениците и пастърмите одобрявани с мярка, са здравословни, само че купените от магазина съдържат главния канцероген – натриев нитрит (E 250). Всеки производител е длъжен да го постави в своя салам, с цел да не се скапе. Но той унищожава кислорода в кръвта и основава най-хубавите условия за развиване на рака. Има доста нитрати в продуктите, които при обмяната на веществата могат да се трансфорат в нитрозамини и са канцерогенни, само че натриевият нитрит е канцероген, който непосредствено одобряваме с храната. Трябва да заобикаляме и чипсовете, направени с прегоряла лой, която престояла дълго, гранясва и отново вреди.

Кои храни ни защищават и лекуват от рак?
- На първо място слагам прясно изцедените зеленчукови сокове, защото зеленчуците са по-алкални от плодовете. Затова заран е доста потребно да се пие морковен сок с добавени в него зеленолистни – магданоз, целина, спанак, босилек, копър. На второ място са храните, които съдържат полифеноли – тези антиоксиданти, които защищават клетките от оксидативен стрес и от разновидност. Това най-много са мощно пигментните плодове и зеленчуци като черница, касис, арония, френско грозде, къпина. За да не заболеем от рак е добре 75% от храната ни да е формирана от плодове, зеленчуци и сурови ядки. Много значими са бадемите и кайсиевите ядки, които съдържат антитуморната субстанция лаетрил.

Кои зеленчуци са най-полезни против рак?
- Червеното цвекло бори сполучливо рака. Противораково лекарство е и бъзакът (ниският бъз), който подвига имунната отбрана. Той може да се приема и сушен. Българската гъба кладница има същите имуностимулиращи качества като японските гъби, които нашумяха в последните години и оказват помощ на раково болните. Добър резултат върху здравето на страдащите оказват и храните от зелевата група – карфиол, брюкселско зеле, броколи и най-много кълновете от броколи. Те имат сяросъдържащата субстанция сулфорофан, която е с антитуморно деяние.

Бобените храни също ли са антиракови?
- Нека участват във всекидневието ни повече леща, грах, фасул и позабравения нахут, тъй като съдържат доста фибри, с които идеално се чисти дебелото черво. Хората с диагноза рак не могат да се излекуват единствено от банкет на един тип храна, а би трябвало да трансформират стила си на живот, в това число и прочувствения. Смята се, че дълго потиснатите страсти се складират някъде в тялото във тип на кълбо. Нека не забравяме, че израстък значи тъкмо кълбо.

Как да ядем месото, с цел да не се задържа дълго и да не ферментира в организма ни?
- С доста зеленчуци, които са метла, пречистваща стомаха.

Хлябът не основава ли кисела среда в организма ни и по този метод не ни ли вреди?
- С хляба от заводите получаваме препържена лой, доста сол, консерванти, овкусители. По-добре вместо самун да хапваме варива – ориз, царевица, елда, жито, просо, овес. Ако не можем без самун, дано си създадем домакински или в случай че нямаме време и сме в магазина – да изберем този без брашно, а примерно изработен от накиснато жито.

Да заобикаляме ли тортите и пастите?
- Те не биха ни навредили, в случай че не бяха направени с маргарин, който е прям канцероген. Като конструкция тази лой е близка до пластмасата и попадайки в нашето тяло тя се натрупа и затваря в контейнери наречени тумори.

Може ли туморът да има потребна функционалност за организма?
- Докато се образува, туморът попива в себе си доста токсични субстанции и е като резервоар за боклуци. Той се пробва да отбрани организма от отровите, с цел да не циркулират в кръвообръщението.

Препоръчвате ли изчистване на черния дроб за справяне с рака?
- Изчистването на черния дроб ще окаже благотворно въздействие върху организма, само че най-важно е да сменим стила си на живот – хранителен и прочувствен. Да имаме цел и идея в живота, която да се следваме!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР