Според източник на изданието, Джонсън не възнамерява да се откаже

...
Според източник на изданието, Джонсън не възнамерява да се откаже
Коментари Харесай

The Daily Telegraph: Борис Джонсън обмисля да напусне политиката

Според източник на изданието, Джонсън не има намерение да се откаже от депутатския си мандат незабавно, с цел да избегне провеждането на частични избори за Камарата на общините в неговия изборен регион, които биха могли да доведат до победа на опозиционния претендент и да бъдат следващ удар за ръководещата Консервативна партия.

В същото време министър председателят не е уверен, че е належащо да се яви на нови парламентарни избори, както направи неговата предшественичка на поста Тереза Мей, когато остана народен представител.

Изданието отбелязва, че в случай че Джонсън напусне политиката, той може да се върне към публицистичната си активност или изнасянето на лекции по разнообразни тематики на корпоративни събития. Издателството Hodder & Stoughton към момента чака от него да напише биография на драматурга Уилям Шекспир.

Първоначално беше планувано книгата да излезе през 2016 година, с цел да съвпадне с 400-годишнината от гибелта на Шекспир, само че издателите се съгласили да отсрочат публикуването, когато Джонсън беше външен министър. Политикът към този момент е получил задатък в размер на 88 000 английски паунда (105 800 долара).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР