Според източната медицина лицето е огледало на здравето ни. Това

...
Според източната медицина лицето е огледало на здравето ни. Това
Коментари Харесай

Как лицето издава здравословните ни проблеми?

Според източната медицина лицето е огледало на здравето ни. Това е безусловно правилно - всяко нарушаване в избрани органи и системи се отразява на кожата на лицето ни.
Но доста постоянно не отдаваме дължимото значение на сходни признаци. Дори и когато те ни основават дискомфорт, ги третираме като козметични проблеми и не търсим повода за тях. 
Ето кои са признаците, алармиращи за проблем в тялото.
Тънка и вяла кожа на лицето
При загуба на килограми, смяната първо се отразява на лицето ни. Отслабването се дължи основно на изгарянето на подкожните мазнини, а техният пласт е извънредно тъничък по лицето.
Ако не спазвате диета, само че все пак забелязвате, че отслабвате и това си проличава по кожата на лицето ви, отделете повече време за отмора и заложете на по-полезна храна.
Разбира се, в случай че кожата ви постоянно е била тънка, най-вероятно това е въпрос на генетика и конструкция. В случая не може нищо да измененията.
Ранна поява на бръчки
Бръчките могат да се появят ненадейно след дълготрайно излагане на слънце без защитни средства, защото UV лъчите са най-честата причина за прибързано стареене на кожата.
Винаги защитавайте кожата си със слънцезащитен крем преди слънчеви бани. Някои специалисти поучават потребление на SPF крем даже в облачни дни.
Подпухнало лице
Този проблем може да се дължи на куп аргументи, най-често срещаните са:
задържане на течности в тялото болести на сърдечно-съдовата и пикочната система неправилна диета, недохранване липса на сън Първо, пробвайте се да контролирате салдото вода-сол: консумирайте сол в умерени количества сол и пийте доста вода.
Зачервяване
Ако зачервяването не е резултат от алергична реакция, най-вероятно в тази ситуация става въпрос за проблеми с кръвоносните съдове или розацея.
Тези недоволства в множеството случаи са провокирани от:
тютюнопушене неочаквани промени в температурата горещи бани болести на сърдечно-съдовата система Ограничете приема на кофеин, шоколад, алкохол, пикантни и горещи храни.
Суха кожа
Лошата диета нормално е главната причина за сухота на кожата, която има наклонност да образува ранни бръчки. Не забравяйте, че кремовете срещу стареене и навлажняване са безполезни, в случай че не подхранвате кожата си от вътрешната страна и не консумирате задоволително вода и разнородни храни.
Здравословната диета, богата на зеленчуци и цитрусови плодове, ще промени обстановката към по-добро. Не забравяйте да консумирате постоянно алена риба и да пиете задоволително вода.
Жълтеникава кожа
Жълтеникавият цвят на издава проблеми с черния дроб като вирусни инфекции (хепатит, мононуклеоза); проблеми с жлъчния мехур или панкреаса. Оплакването постоянно е предизвикано от корист с алкохол. 
 10 навика, които унищожават лицето ви повече от алкохола и пушенето 10 навика, които унищожават лицето ви повече от алкохола и пушенето
Колкото и да е тъжно, хубостта има наклонност да избледнява, заради което множеството дами и мъже се пробват да я удължат по всевъзможен възм...
Изпъкнали бенки
Ако по лицето ви се появят петна или подутини с мрачен цвят, консултирайте се с доктор.В множеството случаи няма мотиви за терзания, само че въпреки всичко това може да реши само експерт. 
Херпес на устните
Херпесният вирус вид 1 е извършител на това неприятно недоволство. Той остава вечно в тялото. Лезиите нормално се появяват при нараснала тревога, изтощеност, имунен срив и нескончаем престой на слънце.
Напукани устни
 Не слагайте това върху лицето си, в случай че желаете красива кожа Не слагайте това върху лицето си, в случай че желаете красива кожа
Кожата на лицето е доста деликатна и по тази причина върху нея би трябвало да се слагат само висококачествени артикули, които са особено прочие..
Ако казусът се появява освен през зимата, евентуално се дълги на дехидратация или на алергия към избрани лекарства. 
Окосмяване на нетипични места
Най-често този проблем се следи при дамите и се демонстрира с нараснало окосмяване над горната джука. В случая става въпрос за дисбаланс в хормоналния декор, който най-често се показва в поликистозни яйчници. Заболяването може да докара до репродуктивни проблеми. 
Акне
Често акнето е предизвикано от хормонален дисбаланс и само външното лекуване не е дейно. В случая би трябвало да се обърнете към експерт, който ще предпише подобаващата за вас терапия.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР