Според главния изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева засега

...
Според главния изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева засега
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Засега не се очаква нова финансова криза

Според основния изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева към този момент не се чака нова финансова рецесия.
" Ние към този момент нямаме терзания от финансова рецесия, ние имаме терзания от закъснение на растежа, имаме терзания от това, че структурни и циклични проблеми могат да доведат до компликации. Ние се тормозим от това, че Китай - една грамадна стопанска система, която генерира 40% от растежа на света се забавя, само че считаме, че имунизацията, която ни даде финансовата рецесия 2007 - 2008 към момента държи.
Малко повече от две трети от парите отиват в бедните страни, които имат приход на човек под междинния за света, а останалата част - в страните с по-високи приходи на глава от популацията ", разясни Георгиева в предаването " Денят стартира с Георги Любенов ".

" Приоритетни страни са тези, които вършат промени, имат тактика за вложение и там, където виждаме огромни резултати. В момента една от страните, в които работим доста интензивно, е Аржентина. Знаете, те имаха компликации. Въпросът е по какъв начин да създадем по този начин, че Аржентина да си стъпи крепко на краката. "

Важен миг в работата на Световната банка е какво тя прави за по-сигурен свят. Европа я поддържа, тъй като желае да я види на терен в сложни условия - в Африка, Близкият изток, райони с голямо значение тук, в Европа, сподели още Кристалина Георгиева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР