Според електронния вестник идеята ще наложи САЩ да напуснат Договора

...
Според електронния вестник идеята ще наложи САЩ да напуснат Договора
Коментари Харесай

Смразяваща Прогноза От Русия: Започват Истинските Междузвездни Войни!

Според електронния вестник концепцията ще наложи Съединени американски щати да изоставен Договора за открития космос от 1967 година, забраняващ разполагането на оръжия за всеобщо заличаване в космоса, само че не и на стандартни оръжия.

Виктор Бондарев, ръководител на комисията по защита и сигурност в Съвета на федерацията - горната камара на съветския парламент, изрази пред РИА Новости вяра, че " у американската политическа върхушка още са непокътнати останки от здрав разсъдък " и че Вашингтон няма да излезе от контракта. Но в случай че това стане, " естествено освен от нашата, само че и от други страни ще последва корав отговор, целящ да подсигурява международната сигурност ", цитира думите му електронният вестник. " Милитаризацията на космоса е път към злополука ", добави Бондарев.

Според аналитици в Съединени американски щати проектите за основаване на галактически сили евентуално ще се сблъскат с компликации, отсрочване или ще бъдат изрично отхвърлени след президентските избори през 2020 година, отбелязва " Москоу таймс ".

Създаването на галактически войски на Съединени американски щати е глупава концепция. Това съобщи в Туитър американският астронавт Марк Кели, написа в. " Известия ". " А след това какво - ще обявим подводниците за седми клон и ще ги назовем " подводни сили "? ", иронизира астронавтът.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова предвижда " междузвездни войни ", написа в заглавие " Росийский разговор ". Захарова съобщи, че Америка освен не изключва възможни бойни дейности в галактическото пространство, само че се стреми и да получи такава опция. Тя посочи, че Щатите към този момент интензивно създават проекти за извеждане на оръжия в космоса, отбелязва онлайн изданието " Политроссия ".

Политологът Константин Соколов назовава думите на Захарова " правдоподобна версия ".

" Сега Съединени американски щати, както виждаме, нарушават и показват пренебрежение към огромен брой интернационалните правила ", декларира той. Опазването на мира в космоса е измежду основоположните интернационалните договорености, реализирани през 20 век, само че през днешния ден тя е застрашена, счита съветският специалист.

" Напълно е допустимо Съединени американски щати да са подготвени да нарушат и тази, дано я назовем интернационална традиция ", разяснява той.

Същевременно доста летателни машини към този момент може да се назовават галактически, защото доближават границата сред околоземното и галактическото пространство. И " огромен брой средства, налични за военновъздушните сили, могат да излизат в близкия космос. Какво съставляват те - авиационни или галактически оръжия? ", споделя експертът.

Световната общественост занапред следва да посочи терминологията, преди да се вземат съответни ограничения по въпроса, акцентира Соколов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР