Според експерти, приемът на антибиотици и нестероидни противовъзпалителни средства действително

...
Според експерти, приемът на антибиотици и нестероидни противовъзпалителни средства действително
Коментари Харесай

Приемът на някои лекарства е опасен през лятото

Според специалисти, приемът на антибиотици и нестероидни противовъзпалителни средства фактически е рисков през лятото, тъй като покачват чувствителността към слънчевите лъчи.
Те припомнят, че с цел да получи човек прекрасен летен тен, изобщо не е наложително да се подлага на директни слънчеви лъчи, защото хубавият загар е разследване извънредно на ултравиолетовото лъчение, а не на високата температура.
Експертите означават, че при хора, приемащи избрани медикаменти, се усилва вероятността от слънчево изгаряне. Най-вече при тези, които пият антибиотици и противовъзпалителни нестероидни медикаменти. В рисковата група са и децата, както и хората с сензитивна, тънка кожа.
Не забравяйте и не подценявайте слънцезащитните кремове, като намазвате с тях освен обичайните елементи на тялото, само че също и клепачите, китките на ръцете, стъпалата - хората постоянно не помнят за тези места. А там под действието на слънчевите лъчи също може да се образуват злокачествени новообразувания.
Случаите на кожен рак в другите страни в света непрекъснато се усилва поради това, че от ден на ден хора избират да почиват в страни с парещ климат. Тази болест се популяризира измежду напълно младежи, което е много обезпокоително.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР