Според диетоложката Мария Малишева след 30-годишната си възраст човек трябва

...
Според диетоложката Мария Малишева след 30-годишната си възраст човек трябва
Коментари Харесай

Ето няколко храни, които трябва да изключите от менюто си след определена възраст

Според диетоложката Мария Малишева след 30-годишната си възраст човек би трябвало да се откаже от редица храни, с цел да поддържа здравето си в положително положение.
Както е известно, след 30-35 годишна възраст метаболизмът на хората се забавя, а производството на колаген понижава.
Това е възрастта, в която се усилва рискът от развиване на язва на стомаха, хипертония, атеросклероза и сърдечно-съдови болести.
На първо място тя предлага изключването на пърженото от менюто. Важно е да се посочи, че всяко ядене, приготвено посредством пържене в масло, също е нездравословно, било то месо или зеленчуци.
Млечните артикули с ниско наличие на мазнини също би трябвало да се заобикалят, макар че са доста известни измежду тези, които отслабват. Факт е, че мазнините в тях се заменят с огромно количество захар, подсладители и разнообразни нездравословни добавки.
Особено доста нездравословни субстанции се съдържат в газираните питиета, предизвестява диетологът. Основните опасности, свързани с тази напитка, са рак, сърдечно-съдови болести, диабет, остеопороза, заболяването на Алцхаймер и Паркинсон.
Също по този начин след 30-г. възраст Малишева предлага да се въздържате от ядене на чипс и храни, съдържащи натрий, изключително салами и модифицирани месни артикули.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР