Според диетолога Ирина Писарева, малко производители на пакетчета чай добавят

Според диетолога Ирина Писарева, малко производители на пакетчета чай добавят ...

Не пийте такъв чай, той е ОПАСЕН за здравето

Според диетолога Ирина Писарева, малко производители на пакетчета чай добавят към него естествени парченца плодове и качествени билки. Този продукт често съдържа аромати и багрила, към които човек може да е алергичен.

Освен това клиентите не получават необходимите полезни микроелементи, тъй като в торбичките за чай в 90% от случаите отсъстват естествени сушени плодове или билки. Има само аромати, имитиращи миризмата на обявения на етикета плод.. Когато се прави такъв продукт, чаените листа често се смилат много фино и поради това е трудно да се определи качеството му.

Спрете да ядете тази храна! Тя качва килограми повече от месото Спрете да ядете тази храна! Тя качва килограми повече от месото
Първият съвет, който получаваме, когато се подлагаме на диета, е да консумираме колкото се може повече зеленчуци, но това не винаги е д...

По-добре е да използвате чай от насипни листа. Евтините марки пакетчета чай използват прах, така наречената „чаена слама”. Недобросъвестен производител може да смеси с нея някаква произволна трева. А в запарения чай, напротив, виждаме специфичните големи листа. Чаените торбички често съдържат най-некачествените суровини, а при лошо транспортиране в тях лесно се развиват опасни микроорганизми и гъбички.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com