Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят

...
Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят
Коментари Харесай

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, създателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, защото бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

Хейс счита, че продължаващият отлив от американската банкова система ще се задълбочи. Статистическите данни от системата за стопански данни на Федералния запас (FRED) разкриват, че сред 10 и 17 май вложителите са изтеглили от сметките си в американски банки забележителна сума от $30 милиарда, отбелязвайки нарастване с над $4 милиарда по отношение на миналата седмица.

Сравнявайки настоящия общ размер на депозитите от $17.15 трилиона с $18.03 трилиона, регистрирани преди една година, е явно, че е настъпила забележителна смяна.

Хейс допуска, че примамливостта на високите лихвени проценти, предлагани от фондовете на паричния пазар, инвестиращи в американски държавни скъпи бумаги, евентуално ще докара до нова вълна от тегления от страна на вложители и предприятия, търсещи по-изгодна рентабилност. Той акцентира, че от предходната година насам от банковата система на Съединени американски щати към този момент са изтеглени над $1 трилион, което слага значимия въпрос дали тази наклонност ще се резервира.

Изглежда, че физическите лица и предприятията са склонни да трансферират средствата си от банкови сметки с 0% рента към фондове на паричния пазар с възвръщаемост до 5% или 6%. Лесното и комфортно потребление на смарт телефон банкиране в допълнение способства за тази податливост.

Хейс направи прогнози за бъдещето на Биткойн, потвърждавайки, че чака той да остане постоянен, без да се връща към границата от $20,000. Той има вяра, че ще се развие мощна база за поддръжка, защото парите последователно се вливат в световните рискови активи.

Той означи, че размерите на търговия и волатилността постоянно понижават през летните месеци в северното полукълбо, което води до краткотрайно понижаване на интензивността в крипто търговията. Въпреки това той възнамерява да се възползва от този интервал на релативно успокоение, с цел да усили последователно алокацията си в Биткойн , откакто общата сметка на американската хазна бъде попълнена.

Освен това Хейс предвижда, че защото от ден на ден специалисти разискват последствията от големите количества пари, които се печатат от Федералния запас и Министерството на финансите на Съединени американски щати, общото схващане за въздействието на печатницата за пари ще се възроди.

Той допуска, че това познание ще докара до забележителен напредък на Биткойн, защото връзката сред печатането на пари и криптовалутата ще стане по-широко приета.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР