Според анализи на западни експерти до момента в задгранични и

...
Според анализи на западни експерти до момента в задгранични и
Коментари Харесай

Експерт: Западни анализи сочат, че зад граница се крият над 16 млрд. лв.

Според разбори на западни специалисти досега в задгранични и офшорни сметки българските пари надминават 16 милиарда лв.. Това сподели пред bTV проф. Николай Радулов, който понастоящем е учител в Нов български университет. Той не има вяра ДАНС да има цялата информация.
Политическата класа и висшите служители през последните тридесет години са се облагодетелствали и са генерирали суми зад граница. Сумата би била по-голяма, в случай че не са се прибирали пари в България,обясни той.

Миналата седмица, с публично писмо основният прокурор Сотир Цацаров изиска от ДАНС данни за всички банкови сметки, присъединяване в офшорни компании, притежавани недвижими парцели в чужбина и други вложения от лица, заемащи висши обществени длъжности и недекларирани по съответния ред.

В последна сметка това трябваше да се случи в миналото. Според мен повода за това е преплетена от най-различни аргументи. Включая и това, че това че е краят на мандата на основния прокурор Сотир Цацаров, който когато стъпи в служба, посрещнахме с доста очаквания. Като че ли той не ги оправда, само че в последна сметка дава един сигнал, който ни обнадеждава, уточни той.

Не става дума единствено за офшорни сметки и компании на властта. Основна част не се водят на тези лица, а на подставени лица. При едно качествено изследване би трябвало да се види кои хора имат сметки в други страни и не са декларирани, счита Радулов.

Последните 10-15 години информация за сметки в непознати банки и офшорни сметки има по канали на разузнаването, партньорски служби, контраразузнаването и други Част от нея е събирана в ДАНС. Не считам, че има цялата подредена и акумулирана информация. Тя може да бъде събрана. Но тя надали е една десета от иформацията, която ни интересува. Западни специалисти настояват, че тези пари са над 16 милиарда Негодуванието за жилищата спрямо тези 16 милиарда е нищо, безапелационен е специалистът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР