Според актуално проучване, немските компании са изключително песимистични по отношение

...
Според актуално проучване, немските компании са изключително песимистични по отношение
Коментари Харесай

Значителен спад в готовността на немските компании да инвестират в чужбина

Според настоящо изследване, немските компании са извънредно песимистични във връзка с интернационалните си действия поради коронавирусната рецесия. Това съобщи немското издание на Reuters.

„ Готовността на немските компании да влагат в чужбина още веднъж спадна доста “, съобщи Фолкер Трайер, началник на отдела за външната търговия в Търговската и индустриална камара на Германия (DIHK). 56% от интервюираните имат намерение да влагат по-малко в своите интернационалните филиали. За съпоставяне, през април те бяха 35%. Само една десета от запитаните пък възнамеряват спомагателни вложения. Това ще докара до загуба на работни места. 43% от немските компании чакат редуциране на личния състав си в чужбина, като през април те бяха едвам 35%.

Това се дължи на всеобщите ограничаващи ограничения в резултат на пандемията. Много компании се борят с индустриални проблеми, като да вземем за пример счупени вериги за доставки вследствие на затворените граници. Освен това, потребителите са по-пестеливи. 83% от към 3300 интервюирани компании в международен мащаб чакат спад в продажбите тази година, като 15% даже чакат приходите им да се свият на половина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР