Според 75 процента детската градина за деца между 3 и

...
Според 75 процента детската градина за деца между 3 и
Коментари Харесай

Чудесна новина за родителите на малки деца

Според 75 % детската градина за деца сред 3 и 4 години би трябвало да е безвъзмездна, демонстрира национално-представително изследване на " Алфа рисърч ", направено сред 12 и 24 април измежду 1022 души по самодейност на фондация " Тръст за обществена опция ". Това оповестиха от фондацията. Почти толкоз - 73 на 100, са и мненията, че градината би трябвало да е безвъзмездна и сред 5 и 6 годишна възраст. Като съществени изгоди от премахването на таксите интервюираните акцентират, че повече деца ще вървят постоянно на детска градина /61 на сто/ както и че децата ще бъдат по-подготвени за началното учебно заведение /46 процента/.

Според 35 на 100 от родителите премахването на таксите за градина ще усъвършенства като цяло уменията за другарство на децата. 63 на 100 от интервюираните считат, че премахването на таксите за детска градина би облекчило фамилния бюджет. Почти половината - 47 %, са на мнение, че родителите ще се усещат подкрепени от страната, само че единствено 20 на 100 дават отговор, че неналичието на такси би довела до увеличение на опциите за трудова претовареност за родителите.

Най-честото терзание от премахването на таксите е, че няма да има места за всички деца. Всеки пети интервюиран също по този начин счита, че, в случай че отпаднат таксите качеството на услугата ще се занижи. " Не сме сюрпризирани от резултатите и ще потърсим разговор за разискване на промени в законодателството с представители на институциите ", разяснява Евгения Волен, шеф на стратегии за предучилищна възраст в Тръста, представена в известието. Според фондацията премахването на таксите за посещаване на детска градина е добра процедура в страни, където се търси превъзмогване на класовите разлики посредством обезпечаване на ранен достъп до обучение за хора в стопански неравностойно състояние.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР