Споразуменията за добросъседство с България и Гърция са неизменна част

...
Споразуменията за добросъседство с България и Гърция са неизменна част
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Добросъседството е неизменна част от преговорната рамка със Северна Македония

" Споразуменията за добросъседство с България и Гърция са неизменима част от преговорната рамка със Северна Македония и Албания ", сподели в изявление за " Събота 150 " евродепутатът от " Обновете Европа " Илхан Кючюк, който е и непрекъснат докладчик за Северна Македония в Европейския парламент. Комисията оповести рамката тази седмица, без да конкретизира детайлности. Кючюк посочи, че в нея няма експлицитен текст, в който да се упорства за възобновяване на работата на Смесената историческа комисия сред България и Северна Македония:

" Няма доста детайлно написани текстове. Не е ангажимент на Европейската комисия да разписва детайлно, изключително в един подобен рамков документ по какъв начин ще бъдат решавани двустранните разногласия сред двете страни. Принципната позиция за това философията да бъдат спазвани добросъседските връзки и в името на тях да продължи преговорният развой са намерили доста директно отражение както в този документ, по този начин и в предходния, когато Европейска комисия излезе с по-общи изводи "

По думите на евродепутатът върховенството на закона ще е приоритет по време на този преговорен развой:
" Всички преговорни глави ще бъдат затворени, когато хоризонталният аршин " господство на закона " бъде затрупан. Страните от Европейски Съюз желаят гаранции от страните, които са в преговорни връзки с тях ", безапелационен беше Кючюк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР