Споразумението за техническо сътрудничество по опазването на околната среда между

...
Споразумението за техническо сътрудничество по опазването на околната среда между
Коментари Харесай

Тайван и САЩ подновиха Споразумение за сътрудничество

Споразумението за техническо съдействие по опазването на околната среда сред Република Китай и Съединени американски щати бе възобновено през вчерашния ден във Вашингтон, наблягайки уговорката на двете страни да положат взаимни старания за справяне с основни проблеми, които заплашват човешкото здраве и околна среда.

Съгласно пакта, който ще продължи до юни 2023 година, тайванската Администрация за запазване на околната среда и Агенцията за запазване на околната среда в Съединени американски щати ще обменят познания и опит в необятен набор от области. Това се отнася до създаването на огромни планове, ориентирани към обезпечаване на икономическа работливост и резистентност за другите общности и екосистеми.

Споразумението бе подписано от Джеймс Куанг-джанг Лий, заместник-представител на тайванското Икономическото и културно посланичество в Съединени американски щати, и Джон Норис, изпълнителен шеф на Американския институт в Тайван. Лий е първият член на кабинета, който посещава Съединени американски щати, откогато президентът Доналд Тръмп зае поста си през януари тази година.

След церемонията представителите на двете страни се срещнаха, с цел да обсъдят напредъка на плановете, изпълнявани в границите на пакта, и да обсъдят проектите за бъдещо съдействие.

За пръв път Споразумението сред двете страни е подписано през 1993 година и от този момент са подхванати редица начинания с интернационално значение. Една от тях е Международното партньорство за околната среда през 2014 година - мрежа от интернационалните специалисти, които работят дружно за превъзмогване на екологичните провокации.

От Агенцията за запазване на околната среда обявиха, че в бъдеще ще се съсредоточат и върху разширението на обмена сред Тайван и страните, към които е ориентирана “New Southbound Policy” в области, измежду които замърсяването на въздуха, циркулярната стопанска система, замърсяване на почвата и подземните води, екологично обучение и други

Заемайки централно място в Националната тактика за развиване, Новата политика има за цел да задълбочи връзките на Тайван с десетте държави-членки на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия и шест страни от Южна Азия, Австралия и Нова Зеландия в области като селското стопанство, бизнеса, културата, образованието, туризма и търговията.

„ Надяваме се, че сходни старания ще допринесат за реализиране на 17 от Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации “, споделиха още от Агенцията.

Приети от Генералната асамблея на Организация на обединените нации през 2015 година, Целите за стабилно развиване възнамеряват прекъсване на бедността, отбрана на околната среда и обезпечаване на мир и разцвет по света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР