Споразумението на ЕС за постепенно премахване на автомобилите с двигатели

...
Споразумението на ЕС за постепенно премахване на автомобилите с двигатели
Коментари Харесай

VW: Производството на батерии е по-голямо предизвикателство от забраната на ДВГ през 2035 г.

Споразумението на Европейски Съюз за последователно унищожаване на колите с мотори с вътрешно горене за малко повече от 12 години е предизвикателство. Но не по-голямо от производството на задоволително акумулатори за електрическите коли, съобщи финансовият шеф на Volkswagen Арно Антлиц.

Коментарът пристигна, откакто страните от Европейски Съюз подписаха извънредно съглашение за ограничения за битка с изменението на климата. Сред тях е условието новите коли, продавани в Европейски Съюз, да са с нулеви въглеродни излъчвания от 2035 година

Това ще направи невъзможна продажбата на мотори с вътрешно горене в настоящия им тип. Европейската комисия за първи път предложи пакета предишното лято, а през днешния ден той стана закон за Европейски Съюз.

„ Това е предизвикателство. Смятаме, че е постижима цел, сподели основният финансов шеф на VW Арно Антлиц на конференция на Reuters Automotive Europe през днешния ден. - Но най-предизвикателната не е увеличението на производството на коли, а увеличението на производството и доставките на акумулатори. "

Много по-рано VW даде обещание, че ще спре да продава коли с ДВГ към въпросния период. Големите производители се надпреварват да обезпечат акумулатори, само че намирането на задоволително първични материали за тях може да е по-голям проблем.

Ако се стигне до дефицит на литий, никел, манган или кобалт, това може да забави прекосяването към електрически транспортни средства, да ги направи още по-скъпи и да заплаши маржовете на облагата на марките.

Повече по тематиката четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР