Споразумението ми позволява цяла Великобритания да напусне ЕС, но запазва

...
Споразумението ми позволява цяла Великобритания да напусне ЕС, но запазва
Коментари Харесай

Това е моментът да се реши Брекзит, призова Джонсън британския парламент

Споразумението ми разрешава " цяла " Англия да напусне Европейски Съюз , само че резервира другарството и съдействието. Това съобщи министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън при започване на изключителното съвещание на Камарата на общините, което през днешния ден може да гласоподава договорката му за Брекзит или да изиска ново отсрочване, написа " Гардиън ".
 Борис Джонсън си обезпечи болшинство в Народното събрание за договорката за Брекзит?
Борис Джонсън си обезпечи болшинство в Народното събрание за договорката за Брекзит?

Информацията излиза, откакто депутатът от Лейбъристката партия Мелани Он разгласи, че ще гласоподава в поддръжка на съглашението

Парламентът на Англия заседава за първи път в събота от войната за Фолкландските острови през 1982 година

Джонсън похвали Европейски Съюз за показаната еластичност, откакто се съгласи да предоговори съглашението за Брекзит. Британският водач даде обещание да изслуша през днешния ден всички депутати в Камарата на общините.
 Снимка 448513
Източник:

Според консерватора Англия от години е на " опашката " на Европейски Съюз . Той разгласи, че на половина са европейци, което значи, че " част от нашите сърца " са с Европа.
 Каква е разликата сред договорката на Борис Джонсън и тази на Тереза Мей?
Каква е разликата сред договорката на Борис Джонсън и тази на Тереза Мей?

Новото съглашение за Брекзит като цяло е остарялата договорка

Джонсън твърди, че съглашението му " може да изцери разделянето в английската политика ".

Сега е моментът тази велика Камара на общините да работи единно и да сплоти страната , прикани той.
 Снимка 448512
Източник:

Джонсън показа детайлности от договорката си.
 Борис Джонсън може да бъде заставен още на следващия ден да изиска отсрочване на Брекзит
Борис Джонсън може да бъде заставен още на следващия ден да изиска отсрочване на Брекзит

Лейбъристката партия на Англия ще поддържа предложение на разбунтувал се тори

Министър-председателят увери, че Националната здравна работа на Англия няма да бъде обсъждана на бъдещите търговски договаряния.

Има " доста дребен вкус " измежду 27-те страни членки на Европейски Съюз за ново отсрочване, предизвести Борис Джонсън, даже и за " един ден ". Той прикани депутатите да сложат завършек на Брекзит.

Премиерът повтори още един път, че съглашението му е най-хубавата опция и прикани депутатите да го поддържат.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин съобщи от своя страна, че контрактуваното от Джонсън съглашение е по-лошо от първичното.

Тези депутати няма да бъдат излъгани , закани се той. Според него Джонсън не е почтен за последствията от това съглашение върху производството и пазара на труда. По думите му това ще бъде гласоподаване за затваряне на работни места в страната и ще докара до " Тръмп " комерсиална договорка...излагайки нашите фамилии на хлорирани пилета ".
 Снимка 448514
Източник:

След това Джонсън отвърна, че е " отчаян от тона " на Корбин.

Корбин даже не се доверява на партията си , отговори министър председателят и заключи, че договорката ще разреши цяла Европа да продължи напред.
 Снимка 448516
Източник:

Иън Блекфорд, водачът на Шотландската национална партия в Уестминстър, разгласи, че министър председателят и неговите другари не ги е грижа за Шотландия.

Това държавно управление на торите продаде Шотландия , гневен Блекфорд. Той означи, че има специфичен режим за Северна Ирландия, само че не и за Шотландия, макар че болшинството шотландци гласоподаваха за оставане в Европейски Съюз. Отношението към шотландския парламент и народ е пренебрежително, продължи той и предизвести, че Англия ще бъде по-бедна страна вследствие на Брекзит.

По-рано вестник " Сънди таймс " писа, че през днешния ден Камарата на общините на Англия може и да не гласоподава договорката за Брекзит, в случай че поправката на Оливър Летуин бъде прокарана.

Още при започване на изключително съвещание ръководителят на Камарата на общините Джон Бъркоу избра поправката на Летуин, която ще бъде подложена на разискване и гласоподаване.

Вчера беше обявено, че Лейбъристката партия на Англия ще поддържа предлагането на Летуин за отсрочване на основното гласоподаване на съглашението за Брекзит , с цел да принудят премиера Борис Джонсън да изиска отсрочване излизането на страната от Европейски Съюз.

Предложението на Летуин има за цел да затвори малка врата в Закона Бен. Според Закона Бен, в случай че английският парламент не реализира съглашение за Брекзит до 19 октомври, министър председателят би трябвало да написа на Европейски Съюз за отсрочване напускането на Общността до 31 януари 2020 година

Ако поправката на Летуин бъде призната в Камарата на общините, няма да има непосредствено гласоподаване на договорката за Брекзит.

Самият Оливър Летуин изясни предлагането си в известие до публицист.

" Накратко, задачата ми е да се подсигурява, че съглашението на Борис ще успее, само че в това време имаме застраховка, която предотвратява Англия да напусне на 31 октомври без договорка по простъпка , в случай че нещо се обърка при приемането на законодателството ", изяснява той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР