Спорадични сблъсъци между турски сили и кюрдски групи продължават в

...
Спорадични сблъсъци между турски сили и кюрдски групи продължават в
Коментари Харесай

Спорадични сблъсъци в Сирия въпреки споразумението между САЩ и Турция

Спорадични конфликти сред турски сили и кюрдски групи не престават в сирийския пограничен град Рас ал Айн. Това оповестиха от Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида макар оповестеното от Анкара петдневно помирение, оповестяват международните осведомителни организации.

" Има спорадични артилерийски удари и можете да чуете пукотевица в град Рас ал Айн ", уточни Рами Абдул Рахман, който е началник на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

Той посочи, че и турската войска и нейните сирийски съдружници са взели участие в сраженията с доминираните от сирийските кюрди Сирийски демократични сили (СДС).

По-рано се появиха информации за обстрел и пукотевица, огласящи региона в североизточния сирийски град Рас ал Айн, ден откакто Турция се контракти със Съединени американски щати да спре настъплението си в Сирия за пет дни, с цел да разреши на кюрдските сили да се изтеглят.

От турския град Джейланпинар през границата от Рас ал Айн, звукът на картечен огън и обстрел се е чувал в региона. Дим се е издигал от една част на сирийския град.

Примирието беше оповестено от американския вицепрезидент Майк Пенс след диалози в Анкара с турския президент Реджеп Тайип Ердоган и беше приветствано от американския президент Доналд Тръмп, който разгласи, че то щяло да избави " милиони животи ".

Ако бъде изпълнено, то ще реализира всички съществени цели, които Турция разгласи, когато стартира военната си интервенция на 9 октомври: надзор над линия в Сирия на дълбочина от над 30 км, като Съюз на демократичните сили, които в миналото бяха съдружници на Съединени американски щати, би трябвало да се изтеглят.

Не е ясно също по този начин дали Съюз на демократичните сили ще се съобразят напълно със съглашението сред Съединени американски щати и Турция, което ще остави турските сили да овладеят обширна територия, която в миналото кюрдите направляваха с поддръжката на американските военни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР