Спомняте ли си възпълничката майка от Защо тъгува Гилбърт Грейп,

...
Спомняте ли си възпълничката майка от Защо тъгува Гилбърт Грейп,
Коментари Харесай

Брендън Фрейзър и ролята, заради която качи 300 кг

Спомняте ли си възпълничката майка от " Защо тъгува Гилбърт Грейп ", чийто живот минаваше на дивана? Образът ѝ, който с десетилетия беше знак на мъчителното затлъстяване, тази година ще се снабди с мъжка версия, изиграна от Брендън Фрейзър за кино лентата The Whale.

Продукцията е режисирана от Дарън Аронофски ( " Майка " ) и е измежду заглавията на тазгодишния кино фестивал във Венеция. Макар че международната премиера е планувана за края на годината, Фрейзър показа усещанията си за героя и историята, които го връщат на огромен екран.
 Сблъсъци и митинги против мобилизацията 26 септ 2022 | Над 100 протестиращи бяха арестувани по време на анти-правителствен митинг в Махачкала, Дагестан, заяви правозащитната...
" Това беше най-голямото предизвикателство за мен. Чарли е най-героичният мъж, който в миналото съм играл. Неговата суперсила е да намира положителното в хората и да им го демонстрира. Това е развой на пътешестване, което би трябвало да го избави. Беше страхотна опция да вляза в ролята на човешко създание с толкоз богата житейска история ", описа артистът по време на конференцията във Венеция.

The Whale ( " Китът " ) е психическа драма, в центъра на която е Чарли - уединен преподавател по британски с тежко затлъстяване, който пробва да се сближи с отчуждената си щерка Ели (Сейди Синк). Филмът наблюдава натрапчивия табиет за хранене като способ за справяне с контузия и предразсъдъците, с които обществото гледа на по-пълните хора.

" За страдание, множеството хора със затлъстяване, изобразени от медиите, са третирани извънредно - те биват или унижавани, или просто живеят в бедност. Чарли не е подобен човек. Затлъстяването е единствено една част от характера му и се надявам феновете да го видят ", сподeля Дарън Аронофски.

За да изиграе Чарли, Брендън Фрейзър е носил протеза с тегло сред 50 и 300 кг според от сцената и е развил подвижността, типична за хората с ненужно тегло. " Трябваше да се науча да се движа по нов метод. Развих мускули, които не допусках, че имам. Когато ми сваляха костюма в края на деня, изпитвах световъртеж. Напълно влязох в ситуацията на хората с сходни тела. Разбрах, че би трябвало да си необикновено мощен човек - физически и душевен, с цел да живееш по този начин ", споделя артистът.

Режисьорът, въпреки това, изяснява, че изборът на индивида, който ще носи непотребните килограми на Чарли, е бил нескончаем - 10 години.  " Подборът на артист за ролята беше доста сложен. Мислел съм за всяка кино звезда, само че нито едно име не ме трогна, до момента в който не гледах нискобюджетен бразилски филм с Брендън и нещо в мен щракна ", споделя Аронофски. 

Режисьорът незабавно звъни на Фрейзър и урежда четене на няколко страници от сюжета с към този момент определената актриса за ролята на Ели Сейди Синк (Stranger Things).

" Тръпки ме побиха, когато гледах по какъв начин си взаимодействаха ", споделя Аронофски.

Сценарият на The Whale е въодушевен от пиесата на Сам Хънтър и още първият път, когато я гледа Аронофски е решен да я трансформира във филм.



" Знаех, че стартовият материал ще ни даде пространство, с което да заинтересуваме публиката ", споделя той.

Що се отнася до пространството, Фрейзър добавя, че сниманите фрагменти във кино лентата не са разнородни във връзка с местоположението.  " Разходките на Чарли са лимитирани до стаите в дома му. Историята му се споделя при закрити порти. Той е светлина в мрачно пространство. Поетично е, че контузията, която носи, се претворява във физическото му тяло ", разяснява артистът.

А на въпрос за неговата кариера, която се движи като влакче на ужасите в увеселителен парк, Брендън Фрейзър дава отговор по-философски.  " Да, имаше дни, в които изглеждах друго. Но моето предпочитание постоянно е било да проучвам, колкото се може повече герои. Очаквам с неспокойствие да видите този филм (The Whale), с цел да ви впечатли, както впечатли и мен ", разяснява Фрейзър.

Световната премиера на The Whale е планувана за 9 декември тази година.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР