Спомняте ли си беднякът-милионер - Джамал Малик, индийското момче, което

...
Спомняте ли си беднякът-милионер - Джамал Малик, индийското момче, което
Коментари Харесай

15-годишна измина 1200 км, за да спаси баща си

Спомняте ли си беднякът-милионер - Джамал Малик, индийското момче, което завоюва играта „ Стани богат “ като трогна целия свят с нежеланата си орис. Днес една новао история от Индия се върти по международните вести и провокира вълна от съчуствие. Става дума за 15-годишно момиче, което измина 1200 километра с велосипед, с цел да избави татко си.

Дъщерята на американския президент - Иванка Тръмп, написа за нея трогателно известие в Туитър, а от индийската федерация по колоездене предложиха на момичето да се включи в националния тим.

" Казвам се Джойти. Върнах татко ми у дома. Той пострада при случай и аз го прибрах с велосипед ", показа тя. " Нямах избор ", непретенциозно изяснява постъпката си момичето, представено от Българска национална телевизия.

Баща й карал рикша в Делхи, само че потърпевш в злополука през януари. 15-годишната Джойти пристигнала в индийската столица от селото си, с цел да се грижи за него. Мъжът още се възстановявал, когато оповестили блокадата на Делхи поради пандемията от ковид.

Скоро им свършили парите, храната и медикаментите. За Джойти и татко й оставането в столицата означавало гибел. Тогава детето предложило да се приберат с колело. В началото бащата отказал, само че Джойти е щастлива, че успялада го убеди.

Завръщането до дома им траяло 7 дни, в които ориста ги изправила пред не малко тествания. Жегата направила пътуването още по-трудно. По пътя, обаче, бащата и детето срещнали щедростта на доста хора.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР