Споменът за сезон 1973/74 на Висшата лига със сигурност носи

...
Споменът за сезон 1973/74 на Висшата лига със сигурност носи
Коментари Харесай

Мрачният 27 април за Манчестър Юнайтед

Споменът за сезон 1973/74 на Висшата лига сигурно носи мъка на Манчестър Юнайтед. Тази акция начертава допустимо най-мрачния сюжет за „ алените дяволи “, които в края ѝ отпадат от елита. Това е и четвъртият път в историята на отбора, когато той губи позицията си в Премиършип.

Първенството надалеч не протича безпрепятствено за отбора от Театъра на мечите. След първите 21 кръга, той печели едвам три мача. Три дуела преди края, Юнайтед се намира в извънредно деликатна обстановка. Момчетата на Томи Дохърти се нуждаят от три победи, с цел да се спасят, само че по този начин и не съумяват да ги реализиран.

Първи Евертън нанася своя безсърдечен удар, откакто се постанова с 1:0 на своя „ Гудисън Парк “, предстоят още два дуела – с градския противник Манчестър Сити и със Стоук Сити (в отсрочен мач).

Денят е 27 април 1974 година. Феновете на „ Олд Трафорд “ са притаили мирис и се готвят за дуела с „ шумните си съседи “, като в това време не изпускат и това, което се случва на другия мач със значение – този на директния им съперник за оставане Саутхемптън и Евертън. Юнайтед е притиснат до стената и единственият резултат, който го удовлетворява е успеха.

Надеждите са живи до 81-ата минута, когато прекаралият 11 години на Театъра на фантазиите - Денис Лоу - вкарва гръмък гол с петичка и по този начин носи триумфа на „ жителите “. Титулуваният със „ Златната топка “ през 1964 година Лоу демонстрира нужния почит към досегашния си отбор и не демонстрира наслада след попадението. То обаче провокира инвазия на почитатели по терена. Запалянковците се надяват, че по този метод срещата ще се преиграе. Реферът приключва мача в 85-ата минута, а проектът на последователите не сработва, откакто футболната асоциация постановява резултатът да остане.

В същото време „ светците “ вземат своето от „ карамелите “ и по този начин дръпват с 4 точки. Ако Юнайтед бе взел трите точки против Сити, разликата щеше да е бъде единствено точка и по този начин възможностите за позитивен процес да бъдат съхранени, при все, че „ дяволите “ има още един конфликт (със Стоук), за разлика от директния си съперник. В последна сметка съставът на Дохърти отстъпва и на „ грънчарите “ с 0:1 и по този начин след 37 години се сбогува с елитния си статут.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР