Сподвижник на хвърления в ареста критик на Кремъл Алексей Навални

...
Сподвижник на хвърления в ареста критик на Кремъл Алексей Навални
Коментари Харесай

Сподвижник на Навални: Сакции за приближения кръг на Путин за задействане на боричкания в Кремъл

Сподвижник на хвърления в ареста критик на Кремъл Алексей Навални прикани Запада да удари доближения кръг на президента Владимир Путин с персонални наказания , като предвижда, че този ход може да провокира евентуално дестабилизиращи боричкания измежду съветския хайлайф .

Леонид Волков, който е търсен от съветските управляващи по обвинявания, че нелегално предизвиква малолетни да участват на митинги против Кремъл, насочи апела в навечерието на правосъдно съвещание, което може да докара до три години и половина затвор за Навални.

Навални, един от най-видните критици на Путин, беше задържан предишния месец, откакто се завърна в Русия от Германия за първи път от отравянето му с бойно отровно вещество. Навални упреква Путин, че е поръчал убийството му, нещо, което Кремъл отхвърля.

" Силно се надяваме, че ще има тежки наказания против хората, на които разчита Путин, против парите му и неговия доближен кръг. Това ще бъде извънредно противен удар за Путин и наказване за незаконните му дейности ", разяснява Волков в изявление за " Ройтерс " посредством видеоразговор.

" Това ще ни даде вътрешни спорове измежду елита ", уверен е той и добави, че се надява сходен ход да докара до напън от доближените на Путин да приключи репресиите против Навални или да ги компенсира за всевъзможни финансови загуби или забрани за пътешестване вследствие на наказания.

Кремъл съобщи през вчерашния ден, че ходовете на сподвижниците на Навални за поощряване на Запада да удари Русия със наказания показвали, че работили като " задгранични сътрудници " и акцентира, че всевъзможни нови наказания щели да бъдат неприемливи.

Владимир Ашурков, различен съмишленик на Навални, разгласява в събота писмо, адресирано до президента на Съединени американски щати Джо Байдън, в което моли за наказания против предприемачи и публични лица, избрани като близки доближени на Путин.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън посочи през вчерашния ден, че Съединени американски щати преглеждат вероятните отговори на дейностите на Москва.

Кремъл дефинира Навални като актив на Централно разузнавателно управление на САЩ, който има за цел да дестабилизира страната си, изказване, което Навални отхвърля, и съобщи, че митингите, призоваващи за това освобождение, са противозаконни и рискуват да разпространят COVID-19.

Волков, който е отвън Русия и отхвърли да даде местонахождението си, оказа помощ за организирането на два поредни уикенда с митинги, изискващи освобождението на Навални.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР