Списанието на Масачузетския технологичен институт (MIT) публикува списък с технологии,

...
Списанието на Масачузетския технологичен институт (MIT) публикува списък с технологии,
Коментари Харесай

Кои са технологиите с най-голямо влияние за бъдещето

Списанието на Масачузетския софтуерен институт (MIT) разгласява лист с технологии, които счита, че ще окажат най-голямо влияние през идващите 12 месеца, в това число интелигентни градове, генетични открития и слушалки, които превеждат.
Изборът на екипа се основава на неотдавна оповестени планове, артикули и проучвания, написа profit.bg.
А ето някои тези софтуерни новости.
Триизмерният железен мост на Joris Laarman

Новите машини вършат 3D отпечатването на железни елементи по-лесно, бързо и на ниска цена. Технологията е значима, тъй като дава опция да се вършат огромни и комплицирани железни предмети по поръчка, което може да трансформира производството.
Изкуствени ембриони
Учените са почнали да построяват ембриони от стволовите кафези. Без да се употребяват яйцеклетки или кафези от сперматозоиди, откривателите са създали единствено ембрионални структури от стволовите кафези, осигурявайки напълно нов метод за основаване на живот.
Това изобретение ще улесни откривателите да учат мистериите на човешкия живот, само че и разсънва нови етични диспути.
Изкуствен разсъдък за всички

Осъществяването на принадлежности за машинно образование, налични посредством облачни услуги, би могло да помогне за разпространяването на изкуствения разсъдък (AI) на всички места.
Защо това има значение? В момента използването на AI е доминирана от относително малко компании, само че като услуга, основана на облак, тя може да бъде необятно налична, което да даде и подтик на стопанската система.
Сенситивен град Sidewalk Toronto .

Лабораториите на Alphabet възнамеряват да основат високотехнологичен регион, с цел да премислят по какъв начин построяваме и управляваме градовете. Квартал в Торонто ще бъде първото място, в което сполучливо ще се интегрира модерния градски дизайн с най-съвременните цифрови технологии.
Защо това има значение: интелигентните градове могат да създадат градските региони по-достъпни, жизнеспособни и по-екологосъобразни.
Природен газ с нулев въглерод
Новият инженерингов метод към инсталациите за природен газ ще даде опция на една електроцентрала дейно и на ниска цена да улавя въглерода, освободен от изгарянето на природен газ, като по този метод се отстраняват излъчванията на парникови газове.
Гугъл Pixel Buds

Pixel Buds на Гугъл дава обещание превод в действително време, макар че настоящият хардуер е обезсърчителен. Преводът съвсем в действително време към този момент работи за огромен брой езици и е елементарен за потребление.
Перфектна онлайн дискретност
Учени са създали криптографски инструмент за обсада, който разрешава осъществяването на цифрови интервенции, без да се разкрива повече информация, в сравнение с е нужна.
Генетични предсказания
Големите генетични проучвания въз основата на човешкия геном разрешават на учените да предсказват постоянно срещани болести и човешки черти - възможностите за сърдечно заболяване, рак на гърдата и даже вашия коефициент на просветеност.
ДНК-базираните прогнози биха могли да бъдат идващия огромен прогрес в публичното здраве, само че те ще усилят рисковете от генетична дискриминация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР