Списание Time определи украинския президент Володимир Зеленски и украинския дух

...
Списание Time определи украинския президент Володимир Зеленски и украинския дух
Коментари Харесай

„Time“ обяви Володимир Зеленски за човек на годината



Списание Time дефинира украинския президент Володимир Зеленски и украинския дух за „ Човек на годината “ за 2022 година. Той е въодушевил украинците и е спечелил световно самопризнание за смелостта си в съпротивата против съветската инвазия, споделя изданието.

Отказвайки да напусне украинската столица Киев при експлоадирането на войната, когато върху града заваляха съветски бомби, някогашният комедиант сплоти сънародниците си с изказвания от столицата и по-късно стартира да пътува из раздраната от войната страна, отбелязва изданието при избора му за „ Човек на годината “.

„ Успехът на Зеленски като боен водач се основава на обстоятелството, че смелостта е заразна. Тя се популяризира измежду политическото управление на Украйна в първите дни на нашествието, когато всички схващат, че президентът е останал наоколо “, написа „ Time “ и споделя по какъв начин украинците били въодушевени да отбраняват страната си точно от държанието на президента си.

 Time - Зеленски

„ През 2014 година един от предшествениците на Зеленски – Виктор Янукович, избяга от Киев, когато протестиращите се приближиха до резиденцията му.Днес той към момента живее в Русия “, напомня изданието.

„ В началото на Втората международна война водачите на Албания, Белгия, Чехословакия, Гърция, Полша, Нидерландия, Норвегия и Югославия, наред с други, бягат от настъплението на немския Вермахт и доживяват войната в заточение “, споделя още „ Time “.

Time стартира традицията да афишира „ Човек на годината “ през 1927 година

Главният изпълнителен шеф на „ Тесла “ Илон Мъск бе разгласен от Time за „ Човек на годината “ през 2021 година. В същата година неговата компания за електрически коли се трансформира в най-скъпият производител на коли в света.

Сред определените за „ Човек на годината “ личат имената на американския президент Франклин Д. Рузвелт, Уинстън Чърчил, кралица Елизабет II, Никита Хрушчов, Джон Ф. Кенеди, и други, само че и противоречиви фигури като Адолф Хитлер, Йосиф Сталин и аятолах Рухола Хомейни. Владимир Путин е определен за „ Човек на годината “ през 2007 година.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР