Списание The Cut разглежда последните тенденции в козметичния бранш и

...
Списание The Cut разглежда последните тенденции в козметичния бранш и
Коментари Харесай

Защо все повече жени се отказват от филърите?

Списание „ The Cut ” преглежда последните трендове в козметичния отрасъл и аргументите за отхвърли на дамите да поправят размера на устните и овала на лицата си, инжектирайки си разнообразни вещества. Първият филър е изобретен през 1875 година Виенският хирург Роберт Гершуни употребява разтопено вазелиново масло, с цел да сътвори протези на тестиси. Инжектируемите материали стават необятно известни в козметологията през 1990 година, през 90-те години на предишния век взрив претърпява уголемяването на устните с биогел (биополимерен или непрестанен филър, който не се резорбира с времето, а изисква оперативна намеса), а през 2010 година настава ерата на " хармонизиране " на лицето или " разкрасяване " благодарение на филъри. Милиони девойки излизат от процедури за разкрасяване с по-високи скули, дребни прави носове и доста плътни устни.
Прочетете още
Едва в този момент, с навлизането на наклонността за наблягане на характерността, известността на филърите стартира сензитивно да понижава.   " Не мога да си спомня по кое време за финален път някой ме е помолил да му направя огромни, сочни и пухкави устни ", споделя Давал Бханусали, обичаният кожен лекар на Хейли Бийбър и Марта Стюарт.

Британският гримьор и блогър по въпросите на хубостта Матю Джеймс споделя, че не толкоз от дълго време всички са мечтали да наподобяват на Кайли Дженър, а в този момент желаят да наподобяват като Бела Хадид. Самият той си инжектира филъри от 10 години, с цел да придаде на кожата си по-плътен тип. И по този начин, за какво дермалните филъри излизат от мода? С течение на времето доста техни фенове откриват, че веществото „ мигрира ”, създавайки неприятни и нежелани подувания. В реалност след една година инжектираният в устните гел се е преместил малко по-нагоре, създавайки по този начин наречените " хиалуронови мустаци ", " пачи устни " или " лицето на Хоумър Симпсън ". Филърът може да се натрупа на всички места.

Освен това на пациентите нормално се споделя, че филърът се всмуква по натурален път от организма и от него след време няма и диря. Но това не постоянно е по този начин. Ето един образец: Хана, студентка в Ню Йорк, споделя пред " The Cut ".

" Когато за първи път си сложих инжекции през 2021 година, изглеждах по-красива от всеки път. Но пет месеца по-късно лицето ми се поду и отокът не спадна ". Според нея всички 20 лекари, при които е отишла, са ѝ дали " извънредно спорни " пояснения. " Козметичката, която ми инжектира филъра, откакто видя лицето ми, ме уведоми, че не е имало такава реакция и че в никакъв случай преди не е виждала сходно нещо ", признава момичето. В последна сметка Хана похарчила повече от 60 000 $, с цел да поправи обезобразяването.

Предписани са ѝ десетки медикаменти, с цел да се отърве от страничните резултати. Когато нито един от тях не подействал, тя решила да инжектира антидот (ензим хиалуронидаза), който разгражда хиалуроновата киселина. Но хиалуронидазата не е панацея. Лекарите споделят, че въпреки да е безвредна от здравна позиция, доста от тях избират да я употребяват единствено в крайни случаи или, както споделя Саймън Уриан - хирургът на Ким Кардашиян, Меган Фокс и ангелите на Victoria`s Secret, когато " нещата в действителност наподобяват гротескно ".

Тази внимателна приложимост се дължи на обстоятелството, че с изключение на хиалуронова киселина ензимът може да разтвори и личната ви тъкан. Освен това процесът е противен, а от време на време и извънредно мъчителен. Някои хора го съпоставят с инжектиране на змийска отрова или корозивна киселина. Болката обаче не е най-важният проблем: след инжектиране на хиалуронидаза кожата става суха и от време на време набръчкана.

" Вместо сочни устни и дребни носове виждаме все по-често предпочитание за ясни линии на брадичката и скулите. През 2017 година всички желаеха да наподобяват дребни и сладки, само че в този момент дамите ми споделят:

" Не желая да наподобявам като 15-годишна. Искам да наподобявам като 28-годишна и секси жена ", споделя Сагар Пател, еластичен хирург в Бевърли Хилс. Според него наклонността е към натурален тип с елегантни устни и изчистена линия на брадичката без доста размер. „ Накратко, изглеждайте по този начин, като че ли не сте създали нищо особено, а просто сте чудесно естествено поддържани ”, споделя Пател.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР