Списание Тайм избра украинския президент Володимир Зеленски за Личност на

...
Списание Тайм избра украинския президент Володимир Зеленски за Личност на
Коментари Харесай

Володимир Зеленски е Личност на годината на сп.Тайм

Списание " Тайм " избра украинския президент Володимир Зеленски за " Личност на годината " за 2022 година, като уточни, че той е въодушевил украинците и е спечелил международно самопризнание за куража, проявен при съпротивата против унищожителната съветска инвазия, съобщи Ройтерс. 

С отхвърли си да напусне украинската столица, откакто войната избуха и съветските бомби заваляха като дъжд, някогашният комедиант сплоти сънародниците си посредством видеообръщения от Киев и стартира да пътува из цялата разкъсвана от сражения страна, написа американското списание. 

Вчера Зеленски посети украински военни, ситуирани наоколо до фронта в Източна Украйна. 

" Успехът на Зеленски като водач във военно време се основава на обстоятелството, че неговата храброст е заразна. През първите дни на нашествието тя се популяризира измежду украинското политическо управление, откакто всички схванаха, че президентът е наоколо ", написа още " Тайм ".

Миналата година списанието избра за " Личност на годината " Илон Мъск. През 2021 година неговата компания за електрически автомобили се трансформира в най-скъпия производител на коли в света. " Тайм " дава началото на традицията по избиране на " Личност на годината " през 1927 г. 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР