Списание Esquire публикува някои от основните житейски принципи, които основателят

...
Списание Esquire публикува някои от основните житейски принципи, които основателят
Коментари Харесай

Философията на Бил Гейтс: По-добре детето да стои пред компютъра, отколкото пред телевизора

Списание " Esquire " разгласява някои от главните житейски правила, които създателят на " Майкрософт " (Microsoft) Бил Гейтс твърди, че съблюдава. Ето ги и тях:
1. Не съм нахален. Точно противоположното. Меланхоличен съм. Аз съм вежлив и смиран.
2. Да предположим, че добавите две години към живота ми, при изискване че отида в бизнес учебно заведение. Не мисля, че бих могъл да направя нещо по-добро.
3. Да харчите рационално пари е също толкоз мъчно, колкото и да ги печелите. В бъдеще възнамерявам да се занимавам със свястно разпределяне на пари, в случай че, несъмнено, към момента имам какво да разпределям.
4. Бизнесът е страхотна игра: непрекъсната конкуренция и най-малко правила. А успеха в тази игра се мери в пари.
 Бил Гейтс предсказа: Пандемията ще се усили Бил Гейтс предсказа: Пандемията ще се усили
Бил Гейтс заключи резултатите от изходящата година в персоналния си блог и изрази угриженост, че макар имунизациите, пандемията ще се усил...
5. Трябва да кажа, че скърбя президента на Съединените щати. Моето име постоянно е в копилиста на писмата, които му изпращат. Мисля, че за него е още по-трудно да се оправи с имейлите си, в сравнение с за мен.
6. Успехът не учи на нищо. Той единствено убеждава умните хора, че мъчно могат да се провалят.
7. Наскоро отидох на ресторант. Един мъж пристигна при мен и стартира да ми желае пари. Смутих се доста. Тогава той ме помоли да погледна страницата му в Интернет. Не знам дали имаше такава или не, само че толкоз ми хареса тази различна молба, че дадох на индивида пет $.
8. Животът става доста по-забавен, в случай че подхождате креативен към всички негови провокации.
9. Изненадващо, Мелинда (съпругата на Бил Гейтс) ме помоли да се оженя за нея. Това е доста необичайно, тъй като безусловно опонира на моите рационалистични разбирани за брака.
 Бил Гейтс и милиардерите като него подаряват, само че за какво Бил Гейтс и милиардерите като него подаряват, само че за какво
В пика на пандемията от ковид американският милиардер и човеколюбец Бил Гейтс се оказа в центъра на публичното внимание. Той, с...
10. По-добре е детето да се застоява пред компютъра, в сравнение с пред тв приемника.
11. След няколко години компютрите ще имат персона и евентуално идиосинкразия. Те ще схванат вербални команди. Те даже могат да проявят състрадание, когато сме смутени. Но това не значи, че наистинаще могат да мислят... към този момент.
12. Не обичам конференции на екзотични места. Усещането ми е, че колкото по-хубаво е мястото, толкоз по-малко работа се свършва.
13. Когато бях млад, желаех да бъда най-хубавият шахматист в света. Исках партньорството сред IBM и Microsoft да оцелее в интерес на всички, само че и това не се получи. Има хора, които желаех да наема на работа, само че не съумях. Като цяло в живота си имам задоволително разочарования.
Превод: БГНЕС

Още от ШОУБИЗНЕС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР