Списъкът от фактори, които определят доколко са успешни жените, в

...
Списъкът от фактори, които определят доколко са успешни жените, в
Коментари Харесай

Тайните оръжия на успешните жени

Списъкът от фактори, които дефинират до каква степен са сполучливи дамите, в наши дни е много дълъг и се простира освен с дома и възпитанието на децата, само че и с кариерата, себереализацията, деянията на творчество и ситуацията в обществото.

Правилата за триумф от разнообразни гурута се изливат над хората като от рог на изобилието - от най-различни медии, книги, само че и от съмнителни източници, по тази причина е добре да разбираем какво е определящо за женския триумф и търсим мнението на одобрен психолог и сексолог, каквато е Галина Дмитриева от съветски тренинг център, разказва .

Главното, по нейни думи, е да определите своите критерии, тъй като да преследвате неща, които наподобяват значими за другите хора, значи да се отдалечите от своята същинска цел. А това не ви е нужно.

Критерият за сполучлив човек е единствено един: този човек е благополучен и удовлетворен от живота си.

Мнозина считат, че това е въпрос на шанс, само че щастливият и прекрасен живот е на процедура резултат от кураж и настойчиво следване на персоналните стремежи и потребности. За да ги разпознаете и приложите вярно, са ви нужни следните неща:

Избирайте единствено свои персонални критерии за триумф

При избора на жизненоважни цели постоянно се ръководим не от персоналните си ползи и стремежи, а споделяме “общоприети “ съждения и критерии, да вземем за пример повече пари, в допълнение обучение, покупка на кола, ново жилище, смарт телефон. И по този начин, асо в детството си сме мечтали да станем балерини, актриси, стюардеси или нещо друго, а се окажем в друга житейска роля, даже тя да е доста влиятелна, се усещаме безусловно нещастни.

Ефектът на публичните полезности е доста елементарно да се наблюдава, да вземем за пример във фитнеса, където мнозина отиват не за наслаждение, а от боязън да не бъдат дебели, нещастни и надлежно – несполучливи. За да определите дали не сте попаднала в този психически капан – „ публичният избор “, се запитайте: „ Защо върша това? Дали не тъй като моите родители/приятели/колеги са ми споделили, че е вярно и хубаво? “

Това се отнася и за омъжването, и за децата – не трябва да сключвате брак и да раждате единствено, тъй като множеството хора мислят, че в тези неща се заключава главната женска себереализация.

Постоянно  игра йте “

Не в смисъл да сте притворени и лъжовни, а в връзките си към другите хора, работата, любовта, неуспехите и възходите да подхождате като на игра с хазартно отношение – да поемате опасности и да се стремите към нови и нови равнища. Спомнете си чувството, когато с приятелите като деца сте играли на компютърни игри – точно това възприятие на забавление, лекост и задоволство, чувството, че можете във всеки миг да започнете отначало дава нужната лекост и сила, нужни за постигането на триумф.

Обичайте се

Да, това звучи доста тривиално и съвсем всички психолози го повтарят до погнуса – какъв брой е значимо да се обичаме. Но в реалност е доста комплицирано, тъй като любовта към себе си не е мантра. Аз съм най-хубавата и най-свежата и симпатичната и най-умната и най-привлекателната… това е всекидневна грижа за себе си и умеене да разберем какъв брой сме скъпи и какъв брой са значими възприятията, мислите и желанията ни. Именно вие сте най-достойните за почитание, положително отношение, обич и наслаждение.

Ако не мислите по този начин, ще разрушите живота си от вътрешната страна, привличайки към себе си хора, които ви вредят, обезценявайки своите триумфи – персонални и професионални. Това основава по този начин нареченото от психолози „ нересурсно положение “, при което човек няма сила, желания, нито физически и морални благоприятни условия да реализира каквото и да било.

Във кино лентата „ Бохемска рапсодия “ Фреди Меркюри среща човек, с който по-късно ще показа последните години от живота си в любовта. Техният разговор е следният:

„ - Ти ми харесваш.

-Ти също ми харесваш. Намери ме, когато схванеш, че харесваш себе си. “

На кого му би трябвало човек, който не е необходим самичък на себе си? Кому ще се хареса този, който не харесва себе си? Никому, по тази причина обичайте се – най-важното предписание за триумф.

Умейте да се настройвате вярно

Преди всяко значимо събитие: среща – любовна, делова, дори преди скок с парашут търсете това, което ще ви помогне да се отпуснете, ще ви балансира и ще ви помогне да възприемате най-правилното държание.

Ако в никакъв случай не сте си купували „ щастливи бикини “, с които се получават няколко оргазма поред, а след това да отидете на значимо изявление – направете го. Ако в никакъв случай не сте си слагали сутиен с подплънки преди среща с контрольор от КАТ – направете го. Настройвайте се всеки ден – тези дребни неща са значими за триумфа.

Борете се със страховете си

Успешната жена знае какви страхове и подозрения съпътстват придвижването и напред, а и вътрешното израстване. Например страхът от непосредственост и опитът от наблюдения на отрицателни връзки сред познати я поучава по този начин: „ Защо в този момент ти би трябвало мъж, тази връзка ще породи единствено проблеми и затруднения, ще отнеме свободата ти, какво ще стане с упоритостите ти… “

С такава настройка – на боязън от близостта, могат да бъдат пресечени опитите за образуване на каквито и да било връзки без никаква алтернатива за построяването им, само че когато се страхувате, задайте си въпроса: " Какви проекти имам за живота? "  Страхът от непосредственост може да ви отговори, че не допускате никого до себе си, с цел да не ви разочарова. В този случай, с цел да видите цялостната картина и себе си в нея, може би би трябвало да ви помогне експерт, да вземем за пример психолог.

Не  живейте с настройката, че работата е единствено за пари

Главно предписание на триумфа е да се занимавате с нещо, което обичате. Но какъв брой хора не помнят за това, когато избират работа, привлечени от пари, улеснения, екип… Неслучайно са доста и хората, които се оплакват, че не усещат на мястото си в длъжностен проект, не виждат изгодата от труда си или напряко, че са неудачници…

Запитайте се няколко неща: какво в действителност желаете и обичате да вършите – какво е това, което бихте правили и гратис, има ли хора, на които то е забавно и належащо? Когато си отговорите, ще ви е по-лесно да се ориентирате дали там, където сте, и това, което вършиме, ви удовлетворява, или желаете да продължите в друга посока.

Не  се тормозете да се наслаждавате

На храната, на почивката, на секса, на общуването. Винаги мислете за своето усоволствие, а не, удовлетворявайки нечии други потребности, да забравите за своите. Умението да слушате тялото си и неговите потребности – това е тайната и на здравето, и на излъчването ви. А когато излъчвате мощ, сила, хубост, омагьосване вие към този момент сте сполучлив човек.

Инвестирайте в себе си

Не в мъжа ви, не в детето, а в персоналното си развиване – в никакъв случай не спирайте да се развивате. Изберете посоката, която ще ви направи по-щастлива и действайте, тъй като колкото повече умения имате, толкоз сте по-ценни и като експерти, и като житейски сътрудник, и като майка, и като другар и жена.

Превод и акомодация: Марина Атанасова /
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР