Списъкът на държавите по цветови зони, валиден в България, се

...
Списъкът на държавите по цветови зони, валиден в България, се
Коментари Харесай

PCR тест за всички влизащи от Турция в България, съседите ра...

Списъкът на страните по цветови зони, годен в България, се актуализира то 19 януари. В „ алената зона " минава и Турция. По тази причина за влизане в България ще се изисква имунизационен документ или документ за преболедуван COVID-19 и наложителен негативен PCR тест за всички възрастни и децата от 12 до 18 години. В страната ще имат право на достъп единствено български жители, както и такива с позволение за непрекъснат престой и членове на фамилиите им.

Турция към този момент изисква само имунизационен документ, а PCR тест се изисква единствено от неимунизираните и тези, които още не са преболедували COVID-19.

Докато Европа стяга ограниченията, Турция ги разхлабва. Страната разгласи, че от неимунизираните към този момент няма да се изисква PCR тест, с цел да могат да вървят на работа и да влизат на редица публични места. Това се случва, защото броят на ежедневните случаи още веднъж стартира леко да понижава от 78 на 54 хиляди

Съгласно новите правила, неимунизираните, хората, които са пропуснали втората или третата си доза ваксина, и тези, които не са били инфектирани с ковид през последните 180 дни, няма да бъдат задължени да имат PCR тест, с цел да употребяват междуградски рейсове, влакове или други средства за публичен превоз. От тях също няма да се изисква да вършат PCR проби, с цел да участват на концерти, кино прожекции и театрални постановки. Изискването за проби на учебния личен състав и чиновниците в частния и обществения бранш също беше отстранено.

PCR ще се изисква само при вътрешните полети. По същия метод хората, които работят в старешки домове, домове за грижи за деца и затвори, също ще би трябвало да имат PCR проби, в случай че не са имунизирани.

Миналата седмица министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа разгласи премахването на карантината за изцяло имунизираните, в случай че влязат в контакт с ковид положителни хора. „ Отсега нататък PCR тестванията ще се вършат единствено при хора, показващи признаци “, сподели той. Коджа заяви, че сега доста по-малко хора са приети в болница с COVID-19 спрямо първите дни на пандемията. „ Видяхме, че 90 от всеки 100 пациенти, които са се озовали в интензивно лекуване заради COVID-19, са били неимунизирани “, добави той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР