Спиращ дъха момент на изстрелването на антибалистична ракета в небето

...
Спиращ дъха момент на изстрелването на антибалистична ракета в небето
Коментари Харесай

Уникални кадри! Пилот засне изстрелването на хиперзвуково оръжие, прелетяло над самолета му

Спиращ дъха миг на изстрелването на антибалистична ракета в небето бе сниман с камера от изумен водач, който разказа случилото се като „ един път в живота ”. Холандският авиатор Кристиян ван Хейст по принцип изобщо не може да се сдържа и постоянно вади камерата, с цел да снима, в случай че види нещо забавно, от кабината на своя Boeing 747-8 Freighter.   Той е направил тези спиращи дъха фотоси по време на полет от Хонконг до Баку в Азербайджан в неделя, летейки по маршрута, преминаващ през Хималаите.
Самолетът му е летял на 10 000 метра височина към час след залязването на слънцето зад хоризонта, когато притеснителната ярка светлина напряко избухнала. „ Изведнъж забелязахме ярката светлина на хоризонта. Тя набъбна доста бързо. Първоначално изглеждаше като балон или чудноват облак, само че след няколко секунди аз разпознах следата от ракетата, която бе изстреляна в небето. Виждал съм го доста пъти на фотоси и видеа. Типичните скорост и характерности са ми известни”, спомня си Кристиян.

„ Около след минута забелязах, че първият балон към момента растеше, само че изглеждаше, че е по-объл, до момента в който втората диря започваше малко след първата. Предположих, че това са две степени на ракетата и това удостовери моята концепция, че сме станали очевидци на доста мощна ракета. Знаем, че някои зони от китайското въздушно пространство са затворени, само че не ни бяха дадени повече детайлности. Не бяха ни споделили, че става дума за изстрелване на ракети и това доста ни изненада”, сподели още холандският водач.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР