Спирането на доставките по газопровода Северен поток превърна Украйна в

...
Спирането на доставките по газопровода Северен поток превърна Украйна в
Коментари Харесай

Bloomberg: Спирането на Северен поток превърна Украйна в главен източник на руски газ за Европа

Спирането на доставките по газопровода " Северен поток " трансформира Украйна в основен източник на съветски газ за Европа: през нейна територия минава единственият водопровод и този маршрут наподобява все по-уязвим, написа организация Bloomberg.

Агенцията отбелязва, че газопреносната мрежа може да стане идната цел на Кремъл и тогава няма да остоне нито един непосредствено свързващ Европа газов маршрут.

В момента сдържащ фактор пред прекъсването на украинския пренос са съдружниците на Москва в Европа, преди всичко Унгария, която получава газ точно през теритоирята на Украйна.

Обемът на доставките през украинска територия е под 40% от вероятния размер и по този начин е от месец май, когато съветската страна получи контрола над станцията в Сохрановка. Сега работи единствено една директна станция, която се намира под контрола на Украйна, само че и тя може да бъде изведена от строя.

Ако бъде спрян украинският пренос Европа ще загуби към половината от настоящите доставки на съветски газ - към 80 милиона кбм в денонощие.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР