Спирането на бизнеса и другите икономически мерки във връзка с

...
Спирането на бизнеса и другите икономически мерки във връзка с
Коментари Харесай

Коронавирусът засегна 81% от работещите по света

Спирането на бизнеса и другите стопански ограничения по отношение на разпространяването на новия ковид са засегнали 2,7 милиарда служащи по целия свят. През второто тримесечие на 2020 година заради разнообразни ограничавания ще бъдат изгубени общо 6,7% от работното време, което се равнява на цялостно неявяване на работа при 195 милиона души, сочи отчет, оповестен от Международната организация на труда (МОТ).
„ Мерките за цялостно или отчасти прекъсване на бизнеса към този момент са засегнали 2,7 милиарда служащи, което съставлява към 81% от световната работна мощ “, споделят специалистите. Те акцентират, че „ през второто тримесечие на 2020 година работното време ще бъде понижено с почти 6,7% “. Това се равнява на неявяване от работа на 195 милиона индивида на цялостен работен ден, съобщи БГНЕС.
В същото време създателите на отчета към момента не се ангажират да предвиждат растежа на безработицата за 2020 година, като акцентират, че „ загубите ще зависят доста от развиването на пандемията и ограниченията за противопоставяне на нейното влияние “. Според оповестените по-рано прогнози на МОТ, до края на тази година се чака нарастване на броя на безработните с 25 милиона души. Сега обаче организацията е на мнение, че безработицата заради пандемията " рискува да нарасне по-значително ".
По отношение на актуалната обстановка на пазара на труда, МОТ обръща внимание на „ пагубните вреди, които ще бъдат нанаесени на бизнеса в редица стопански браншове “, изключително на дребния бизнес. Поради тази причина „ милиони служащи са уязвими от загуба на приходи и съкращения “. Застрашени са по-специално служащите в бранша на търговията на дребно, производството и хотелиерството. 1,25 милиарда души са заети в сфери, изложени на изключително висок стопански риск, напомня отчетът.
МОТ приканва за огромни ограничения от страна на страните за поддръжка на бизнеса, поддържането на заетостта и приходите, стимулирането на икономическото развиване, основаването на работни места и намирането на решения посредством разговор сред държавни управления, служащи и бизнесмени. Гай Райдър, общоприет шеф на МОТ, сподели по отношение на публикуването на отчета, че „ е належащо да се намерят решения, които ще оказват помощ на всички сегменти от световното общество, изключително на най-уязвимите. “
„ Вземайки верните ограничения, можем да понижим резултатите от рецесията “, заключи той. 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 7 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР