Спиране на производството в най-големия завод за сглобяване на iPhone

...
Коментари Харесай

Акциите на Apple падат от проблеми с доставките на iPhone


Спиране на производството в най-големия цех за сглобяване на iPhone в Китай докара до понижаване на доставките на смарт телефони от Apple (снимка: CC0 Public Domain)

Акциите на Apple паднаха тази седмица до най-ниското си равнище от юни 2021 година Това се случва на фона на световен спад в продажбите на електроника и опасенията на вложителите по отношение на това дали компанията е съумяла да обезпечи нужните доставки на iPhone по време на празничния интервал, когато са пиковите продажби.
още по темата
Не единствено Apple е наранена от проблемите с търсенето и веригите за доставки. Акциите и на други огромни снабдители на софтуерни артикули също не престават да падат.

Ценните бумаги на Apple записаха спад за трета поредна борсова сесия във вторник – с 1,4%. От началото на годината акциите на компанията са поевтинели с 22%, което не е най-лошият индикатор в промишлеността, защото за същия интервал американският борсов показател NASDAQ-100 падна с 34%, отбелязва Блумбърг.

Притесненията на вложителите по отношение на доставките на смарт телефони от Apple породиха заради прекъсване на производството в най-големия цех за сглобяване в Китай, което докара до понижаване на доставките на модели iPhone 14 Pro и Pro Max.

По-рано тази седмица анализаторите от JPMorgan разясниха, че предлагането на iPhone се „ усъвършенства и постепенно се приближава до паритет с търсенето ”, като в същото време означиха, че Apple нормално „ се движи доста повече към паритет сред предлагането и търсенето на iPhone ” през този интервал.

В тази връзка JPMorgan счита, че финансовите резултати на Apple през четвъртото тримесечие ще бъдат „ по-тихи ”, спрямо консенсусната прогноза. Освен това анализаторът Самик Чатърджи написа, че последните данни за доставките на смарт телефони от Китай „ удостоверяват съществуването на проблеми в промишлеността ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР