Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу бившия енергиен министър Румен

...
Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу бившия енергиен министър Румен
Коментари Харесай

Провал: Спецсъдът върна делото срещу Румен Овчаров!

Спецсъдът върна на прокуратурата делото против някогашния енергиен министър Румен Овчаров. Той е обвиняем за умишлена занемареност и длъжностно закононарушение. Става дума за интервала 2006-2007 година, когато Овчаров, съгласно прокуртурта, не положил задоволително надзор във връзка с Мини ”Бобов дол”. Така настъпила вреда за близо 9 млн.лв.

За днешното съвещание сдружението и енергийното ведомство не изпратиха свои представители. А МФ не предявява рекламация към Овчаров. Така нито една институция не прояви интерес към това да предяви иск. Защитата на Овчаров - Васил Василев напомни тезата си, че прокурори от градската прокуратура нямат право да вземат участие на дело в спецсъда, още повече с нарочна заповед на основния прокурор, написа още Банкеръ.

Защитата изиска делото да бъде върнато на прокуратурата, тъй като в обвинителния акт имало редица пороци и по този начин не можело да се гради отбрана. Съдът се съгласи, че има неясноти в обвинителния акт и по този начин Овчаров нямало по какъв начин да разбере в какво тъкмо е упрекнат. А с цел да се провежда съответна отбрана би трябвало да се уточнят редица дати в обвинителния акт. Това не може да се случи в хода на процеса.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР