Спецсъдът ще гледа делото срещу бившия председател на Държавната комисия

...
Спецсъдът ще гледа делото срещу бившия председател на Държавната комисия
Коментари Харесай

Спецсъдът ще гледа делото срещу бившия шеф на ДКЕВР Семерджиев

Спецсъдът ще гледа делото против някогашния ръководител на Държавната комисия за енергийно и водно контролиране () Ангел Семерджиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Бившият ръководител на Държавната комисия за енергийно и водно контролиране e упрекнат през юни 2017 година от Софийската градска прокуратура за длъжностно закононарушение.
Семерджиев е притеглен към наказателна отговорност за това, че през 2011 година, в качеството си на длъжностно лице, за да аргументи щета на „ Овергаз Инк. “ АД, не внесъл за разглеждане от комисията тъжба против безмълвен отвод на „ Булгартрансгаз “ ЕАД да допусне „ Овергаз Инк. “ АД да навлезе на пазара на природен газ непосредствено, без ходатайство на територията на България и да доставя природен газ на по-конкурентни цени. Според обвиняването от действието са могли да настъпят немаловажни последствия – дестабилизиране на газовия пазар посредством опазване на монопола на „ Булгартрансгаз “ ЕАД в кратковременен проект, както и риск от налагане на наказания на Република България от Европейската комисия.
Процесът стартира в края на септември предходната година, когато бе разпоредителното съвещание. Самият Ангел Семерджиев твърди, че никакви закони по време на неговата активност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР