Спецпрокурорът, който беше заплашен с куршум и кръв, говори пред.

...
Спецпрокурорът, който беше заплашен с куршум и кръв, говори пред.
Коментари Харесай

Пред NOVA: Говори прокурорът, който получи патрон в плик

Спецпрокурорът, който беше застрашен с патрон и кръв, приказва пред . Ангел Кънев откри опасността в четвъртък в долап на работното си място в прокуратурата.

Той е заместник-ръководител на Специализираната прокуратура у нас. През годините е наблюдаващ обвинител по редица знакови каузи – като това против предприемачите Миню Стайков и Васил Божков, както и против някогашния екоминистър Нено Димов и за сигналите за подкупи в Агенцията за българите в чужбина и други.

„ Вярна е информацията, която излезе в медиите, че в кабинета ми е открит плик с патрон. Аз нямах желание да приказвам пред медии ”, съобщи Ангел Кънев,  заместник-ръководител на Специализираната прокуратура.

24 часа откакто стана ясно, че в кабинета на спецпрокурора Ангел Кънев е открит плик с патрони, пред NOVA държавният обвинител разкри, че на процедура в постройката на спецструктурите се влиза елементарно.

„ Всеки един може да го направи това нещо – правосъден заседател, юрист, обвинен, който си желае може да влезе и да направи, каквото си желае в тая постройка от първия до последния етаж единствено не би трябвало да влиза през централния вход ”, уточни Кънев.

И изясни, че защитата на магистратите у нас наподобява добре, само че единствено на хартия. „ Видеонаблюдението в дома, което самичък съм построил. Надграждано. Консултирано с специалисти. Още не е включено към никой, това видеонаблюдение си го виждам единствено аз. И на практика непрекъснатостта на процеса по защита не се случва изобщо в дома ми. И не се случва изобщо в тази постройка. Тези хора обменят информация за моята защита по персоналните си телефони. Една радиостанция няма. В НСО нещата не стоят по този начин ”.

В сигнал с любителски фрагменти, изпратени до NOVA, се твърди, че не всички порти в постройката на съда и прокуратурата работят с магнитни карти.  Колкото до самата заплаха-  прокурор Кънев към момента не може да си изясни претекстовете на индивидът, заплашил го с кръв и патрон

„ Аз пояснения за доста работи нямам. Например за какво аз съм без бронежилетка и за какво това момче е без бронежилетка. Вие знаете ли, че на нас са ни дали две жилетки с изминал период на валидност. Ние сме четирима души в екипа. Т.е. аз би трябвало да кажа двама от вас няма да са с бронежилетка, тъй като съм по-голям ”, съобщи прокурора.

Прокурор Кънев е уверен, че проверяващите ще създадат всичко, с цел да стигне следствието до дъно, само че не има вяра причинителят да се откри.  „ Ако би трябвало да се работи съответно в това следствие би трябвало да бъдат включени съответните структури, които имат оперативно-издирвателни пълномощия, тъй като сами по себе си самите следователи и прокурори не могат да търсят ”.

На въпрос опасява ли се за живота си той отговори: „ Аз не се опасявам за себе си по никакъв метод. Смятам обаче че всеки естествен човек се тормози за околните си ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР