Спецпрокуратурата започва проверка за извършени длъжностни престъпления от висши държавни

...
Спецпрокуратурата започва проверка за извършени длъжностни престъпления от висши държавни
Коментари Харесай

По сигнал на ГЕРБ: Спецпрокуратурата проверява Петков и Рашков заради ареста на Борисов

Спецпрокуратурата стартира инспекция за осъществени длъжностни закононарушения от висши държавни чиновници, свързани с ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов.

На 30.03.2022 година в Специализираната прокуратура е постъпил сигнал от административния секретар на Политическа партия „ ГЕРБ “. В него се излагат изказвания за вероятно осъществени закононарушения по работа от лица, заемащи висши обществени длъжности, които по смисъла на член 411а, алинея 1, т. 4 от Наказателно-процесуален кодекс са от компетентността на Специализираната прокуратура.

От ГЕРБ оповестиха за DarikNews.bg, че сигналът е подаден против вътрешния министър Бойко Рашков и премиера Кирил Петков поради "политическа интервенция в работа на Министерство на вътрешните работи ".
В сигнала се твърди за евентуално осъществени незаконосъобразни дейности, които евентуално реализират състав на закононарушение по Наказателен кодекс, по отношение на формирано досъдебно произвеждане от Главна дирекция „ Национална полиция “ в Министерство на вътрешните работи, по което са арестувани по Закона за Министерство на вътрешните работи за период до 24 часа Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, допълват от обвиняването.

На съображение на член 145 от Закона за правосъдната власт прокурор от Специализираната прокуратура е разпоредил осъществяване на инспекция по случая. От Софийска градска прокуратура са изискани информация и документи.
Във връзка с високия публичен интерес Специализираната прокуратура ще осведоми от време на време обществеността за осъществените дейности по инспекцията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР