Спецпрокуратурата проверява Петя Аврамова и Нено Димов за безстопанственост и

...
Спецпрокуратурата проверява Петя Аврамова и Нено Димов за безстопанственост и
Коментари Харесай

Разследват двама министри за водата на Перник

Спецпрокуратурата ревизира Петя Аврамова и Нено Димов за занемареност и закононарушения по работа  
Двама членове на кабинета ще проверява прокуратурата за водната рецесия в Перник. Министърът на районното развиване Петя Аврамова и министърът на околната среда Нено Димов ще бъдат проверявани за занемареност и закононарушения по работа. Обвинител от Перник сезира Специализираната прокуратура. За такова нарушаване на закона, Наказателният кодекс планува до 12 години затвор.

„ Налице са данни за вероятно осъществени занемареност и закононарушения по работа от страна на длъжностни лица от Министерството на Регионалното развиване и благоустройство и Министерството на околната среда и водите на Р. България ”, написа в мнението на районната прокуратура в Перник. Преписката към този момент е изпратена по подготвеност на Специализираната прокуратура.

Перник продължава да е в тежка водна рецесия. Кметът Станислав Владимиров споделя пред бТВ, че търпението на съгражданите му стартира да се изчерпва. „ Последният месец обстановката е много прочувствена, обикновено е хората да са гневни и да желаят някой да понесе отговорност за тази сериозна обстановка ”, разяснява той.

Екоминистърът Нено Димов резервира безмълвие.  Колегата му Петя Аврамова обаче разяснява рецесията. „ Ако има неточност в ръководството на процеса от Вик-дружеството, чийто принципал е министъра, в случай че има проблем и неточност, то аз бих го отчела като мой персонален взор, като закъснение на процеса за въвеждане на воден режим и стопиране на водата към индустрията, с цел да се запази водата за по-дълго време ”, съобщи Петя Аврамова, представена от бТВ.

В същото време отчет, направен от Софийска вода по повеля на община Перник, сочи, че индустриалната зона на града продължава да се зарежда с питейна вода. „ Според плановете на отчета – над 25 млн. л. питейна вода отиват към индустриалната зона. Около 290 л/сек се подават към индустриалната зона и тези количества съставляват над 40% от цялото количество, подавано към територията на гр. Перник ”, написа в документа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР